Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Παρουσίαση του Πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία
Παρουσίαση του Πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία

Παρουσίαση του Πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία

Στα και τα ΑΤΕΙ καταργούνται τα Συμβούλια Διοίκησης και όλες οι αρμοδιότητες πηγαίνουν στα συλλογικά όργανα για λόγους ορθότερης δημοκρατικής λειτουργίας σύμφωνα με το Πολυνομοσχεδίο για την Παιδεία που παρουσιάστηκε χθες.

Σύμφωνα με αυτό επίσης:

Για την εκλογή των μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησης (Πρυτάνεις, Αντιπρυτάνεις κτλ) επανέρχεται η δημοκρατική διαδικασία όπου όλες οι συνιστώσες της πανεπιστημιακής ζωής, μετέχουν στα εκλεκτορικά σώματα, με μία πολύ σημαντική, κατά τη γνώμη μας, καινοτομία, που αφορά την ψήφο των φοιτητών. Οι αν θέλουν να εξασφαλίσουν την μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση τους στα αντίστοιχα όργανα, πρέπει να εξασφαλίσουν προηγουμένως τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή τους στη διαδικασία της εκλογής.

Οι των μελών ΔΕΠ, οι προσλήψεις και οι προαγωγές επανέρχονται στο Τμήμα. Το εκλεκτορικό σώμα, δεν εξαρτάται τόσο από το Τμήμα καθεαυτό, όσο από τη συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου

Τέλος, αίρεται οριστικά το ψευδοπρόβλημα των αιωνίων φοιτητών διότι επιτρέπεται στον φοιτητή να καθυστερήσει τις σπουδές του, να επανεγγραφεί και να διεκδικήσει τις σπουδές δεδομένου ότι δεν επιβαρύνει σε τίποτα τη λειτουργία των Πανεπιστημίων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση