Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Παρεμβάσεις για τη λειτουργία του ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής
Παρεμβάσεις για τη λειτουργία του ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής

Παρεμβάσεις για τη λειτουργία του ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής

Παρεμβάσεις ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία του ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στο Βόλο, γίνονται από πλευράς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου.

Οι ενέργειες που γίνονται, αφορούν στην διεύρυνση των κατηγοριών ατόμων που έχουν δικαίωμα φοίτησης στο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής.

Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, παρότι πέρυσι είχε υπογραφεί το ΦΕΚ για την ίδρυση ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στο Βόλο και στις Σέρρες, τελικά, δεν λειτούργησε ποτέ, καθώς δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός ατόμων με προβλήματα όρασης και ακοής, προκειμένου να συγκροτηθούν τα και να λειτουργήσουν οι ειδικότητες.

Προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, υπάρχει με το ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Σερρών, ώστε να ενταχθούν και άλλες κατηγορίες αναπηριών, πλην αυτών που έχουν να κάνουν με την όραση και την ακοή.

Όπως μάλιστα, δήλωσε η αντιδήμαρχος, σύντομα θα πραγματοποιηθεί για το θέμα, με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκρ. Σαβελίδη, ώστε να ασκηθούν από κοινού στο Υπουργείο Παιδείας και να «ανοίξει» τελικά, το πλαίσιοτων κατηγοριών αναπηρίας για φοίτηση στα Ειδικά ΙΕΚ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση