Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων του Βόλου για τα σχολεία
Παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων του Βόλου για τα σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων του Βόλου για τα σχολεία

Συνδικλιστές εκπρόσωποι σωμτείων και φορέων του Βόλου, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Τα  αιτήματα που έθεσαν είναι:

Άμεσα επαναλαμόμενα τεστ, τουλάχιστον ανά εβδομάδα σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό, υλοποίηση του σχεδίου από σήμερα.

Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.

Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Να μη γίνουν προαγωγικές σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

Να μην τιμωρηθεί κανένας μαθητής και να μην κινδυνεύσει να χάσει τη χρονιά του λόγω απουσιών για συμμετοχή στις μαθητικές κινητοποιήσεις ή λόγω έλλειψης του κατάλληλου εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση.

Οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν με την  Δαλαμάγκα Γεωργία, διοικητική προϊστάμενη της Διεύθυνσης και στις τους τόνισαν: “Λίγες μόνο μέρες αφότου η κυβέρνηση άνοιξε τα Λύκεια, χωρίς να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφαλούς διεξαγωγής μαθημάτων για μαθητές κι εκπαιδευτικούς, αρκετά σχολεία και τμήματα στην περιοχή μας κλείνουν άρον-άρον γιατί μετρούν κιόλας κρούσματα. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης, επιδεινώνοντας τα σοβαρά κενά, που έχουν δημιουργηθεί εδώ κι ένα χρόνο στη μόρφωση των παιδιών μας, αλλά και στην κοινωνικοποίηση και τον υγιή ψυχισμό τους.

Η κυβέρνηση αξιοποίησε την πανδημία ως «ευκαιρία» για να νομοθετήσει σκληρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα (, τρίμηνα, επαγγελματική εκπαίδευση, τράπεζα θεμάτων, αστυνομία στα πανεπιστήμια κ.α.). Αλλά δεν πήρε κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Δεν ικανοποίησε το αίτημα για σπάσιμο των τμημάτων των 25 και 27 μαθητών, για επαναλαμόμενα τεστ στους μαθητές από εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να παρακολουθείται με οργανωμένο τρόπο η διάδοση του ιού, για καθηγητών, καθαριστριών, είπε ψέματα για την προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς. 

Το μόνο «μέτρο» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι το selftest, βάζοντας μπροστά γι άλλη μια φορά το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης», για να κρύψει τη δική της ευθύνη και τη δική της πολιτική, που προτεραιότητα έχει τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και των κερδών τους, τις λεγόμενες προτεραιότητες της αγοράς”.

Οι συνδικαλιστές είχαν ακόμα την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ακούσουν από τους ίδιους τους μαθητές τα προβλήματα που βιώνουν εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της εγκληματικής διαχείρισής της από την πολιτική της κυβέρνησης.

Τα που συμμετείχαν ήταν: Συνδικάτο Μετάλλου «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ», Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση