Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων του Βόλου για τα σχολεία
Παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων του Βόλου για τα σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων του Βόλου για τα σχολεία

Συνδικαλιστές εκπρόσωποι σωματείων και φορέων του , πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στη .

Τα  αιτήματα που έθεσαν είναι:

Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ, τουλάχιστον ανά εβδομάδα σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό, υλοποίηση του σχεδίου από σήμερα.

Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.

Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσιο και .

Να μην τιμωρηθεί κανένας μαθητής και να μην κινδυνεύσει να χάσει τη χρονιά του λόγω απουσιών για συμμετοχή στις μαθητικές κινητοποιήσεις ή λόγω έλλειψης του κατάλληλου εξοπλισμού για .

Οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν με την  Δαλαμάγκα Γεωργία, διοικητική προϊστάμενη της Διεύθυνσης και στις δηλώσεις τους τόνισαν: “Λίγες μόνο μέρες αφότου η άνοιξε τα Λύκεια, χωρίς να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφαλούς διεξαγωγής μαθημάτων για μαθητές κι εκπαιδευτικούς, αρκετά σχολεία και τμήματα στην περιοχή μας κλείνουν άρον-άρον γιατί μετρούν κιόλας κρούσματα. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης, επιδεινώνοντας τα σοβαρά , που έχουν δημιουργηθεί εδώ κι ένα χρόνο στη μόρφωση των παιδιών μας, αλλά και στην κοινωνικοποίηση και τον υγιή ψυχισμό τους.

Η αξιοποίησε την πανδημία ως «ευκαιρία» για να νομοθετήσει σκληρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα (αξιολόγηση, τρίμηνα, , τράπεζα θεμάτων, αστυνομία στα πανεπιστήμια κ.α.). Αλλά δεν πήρε κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Δεν ικανοποίησε το αίτημα για σπάσιμο των τμημάτων των 25 και 27 μαθητών, για επαναλαμβανόμενα τεστ στους μαθητές από εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να παρακολουθείται με οργανωμένο τρόπο η διάδοση του ιού, για προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, είπε ψέματα για την προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς. 

Το μόνο «μέτρο» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι το selftest, βάζοντας μπροστά γι άλλη μια φορά το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης», για να κρύψει τη δική της ευθύνη και τη δική της πολιτική, που προτεραιότητα έχει τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και των κερδών τους, τις λεγόμενες προτεραιότητες της αγοράς”.

Οι συνδικαλιστές είχαν ακόμα την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ακούσουν από τους ίδιους τους μαθητές τα προβλήματα που βιώνουν εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της εγκληματικής διαχείρισής της από την πολιτική της κυβέρνησης.

Τα σωματεία που συμμετείχαν ήταν: Συνδικάτο Μετάλλου «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ», Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων . Μαγνησίας, Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ . Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη 69χρονος οδηγός στον Αλμυρό #οδηγόςαυτοκινήτου - https://t.co/02rG7UPeZJ -

  • Διαδοχικοί μικροσεισμοί Ν/Δ του Βόλου #ασθενείςσεισμικέςδονήσεις - https://t.co/Aj4sT135Yi -

  • Σύσκεψη Κ. Αγοιραστού με Χρ. Τριαντόπουλο και δημάρχους για τον #Ιανό #Ιανό - https://t.co/NftnNBgPa4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση