Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, την Τετάρτη στις 13.30, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της απόφασης της Γ.Σ.  προέδρων των ΕΛΜΕ και επιπροσθέτως για το ζήτημα των τοποθετήσεων καθηγητών χωρίς κανένα προσόν σε «τμήματα ένταξης».

Στη παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία του Συλλόγου Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής και αρκετοί   ειδικής αγωγής.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ κατέθεσε την απόφαση ψήφισμα της ΓΣ των προέδρων για καταργήσεις και συγχωνεύσεις τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τα προβλήματα μη έγκρισης ολιγομελών τμημάτων. Αναφέρθηκε στα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφων. Επίσης κατέθεσε το ψήφισμα της ΓΣ  των προέδρων ΕΛΜΕ για την κατάργηση των «κοινών» τρίωρων που καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να υποστηρίξουν την εκπαιδευτική και παιδαγωγική πλευρά του ωρολόγιου προγράμματος και όχι τη συγκεκριμένη οδηγία. Οι σχολικοί σύμβουλοι καλούνται να προγραμματίσουν τις επισκέψεις στα και να γίνεται τότε η σχετική τροποποίηση στο πρόγραμμα του σχολείου.

Ως προς τις τοποθετήσεις στην Ειδική Αγωγή (τμήματα ένταξης), επισημάνθηκε το μόνιμο πρόβλημα να τοποθετούνται σε ειδικές δομές συνάδελφοι χωρίς καθόλου προσόντα και κατόπιν να αποκτούν δικαιώματα (προσόντα προϋπηρεσίας) χάρη σε αυτές τις τοποθετήσεις. Αυτή η απαράδεκτη πρακτική συνεχίζεται και με το πρόσφατο νόμο και πρέπει να καταργηθεί.

Ειδικά για τη Μαγνησία, το ΔΣ της ΕΛΜΕ κατέθεσε στον και το ΠΥΣΔΕ τη θέση του για:

  • Την ακύρωση της πρόσφατης, απόφασης του ΠΥΣΔΕ που τοποθέτησε σε δομές ειδικής αγωγής (τμήματα ένταξης) συναδέλφους φιλολόγους χωρίς κανένα σχετικό προσόν (χωρίς σχετικές σπουδές, χωρίς επιμόρφωση και εμπειρία) και χωρίς καν να υπάρχει σχετική αίτηση από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.
  • Τη δήλωση όλων των κενών ειδικής αγωγής ώστε να προσληφθούν ειδικής αγωγής
  • Τη μεγάλη σημασία και ευθύνη για τη λειτουργία των δομών ειδικής αγωγής, ειδικά σε αρκετά τμήματα ένταξης που λειτουργούν φέτος για πρώτη φορά. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να θιγούν εργασιακά δικαιώματα, όπως το κυρίαρχο δικαίωμα για εργασία συναδέλφων αναπληρωτών και τα μορφωτικά δικαιώματα παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ απαιτεί μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και ειδικά στην ειδική αγωγή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση