Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Παράσταση διαμαρτυρίας οι αδιόριστοι αναπληρωτές στον Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας
Παράσταση διαμαρτυρίας οι αδιόριστοι αναπληρωτές στον Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Παράσταση διαμαρτυρίας οι αδιόριστοι αναπληρωτές στον Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Μαγνησίας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, διεκδικώντας να αποσυρθεί η τροπολογία που απολύει χιλιάδες εκπαιδευτικούς, καθώς επίσης και να σταματήσει το κλείσιμο νηπιαγωγείων και τμημάτων ένταξης.

Οι αλλαγές στους πίνακες πρόσληψης αναπληρωτών, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με σχετική τροπολογία,  είναι στην πραγματικότητα άλλο ένα βήμα προς τα αδιέξοδα που διατηρεί η πολιτική της αδιοριστίας σε βάρος χιλιάδων εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η κυβέρνηση καταργεί την προϋπηρεσία χιλιάδων εκπαιδευτικών που έχουν περιπλανηθεί στην Ελλάδα με τη βαλίτσα στο χέρι τα προηγούμενα χρόνια. Δεν αλλάζει μόνο τον τρόπο διορισμού! Πετάει χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς έξω από τα σχολεία!

Η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Μαγνησίας κάλεσε τον Δ/ντη Εκπαίδευσης να μεταφέρει στο Υπουργείο Παιδείας την απαίτησή τους να καλυφθούν όλα τα κενά στην εκπαίδευση με μόνιμους μαζικούς διορισμούς, τονίζοντας ότι κανένας δεν περισσεύει στην εκπαίδευση!

Ξεκαθάρισαν την αποφασιστικότητά  τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα μέτρα που εντάσσονται στο συνολικό αντιλαϊκό πακέτο των αναδιαρθρώσεων που έχουν δρομολογηθεί στην εκπαίδευση και στα εργασιακά τους. Δίνουν ακόμη τον αγώνα, τόνισαν, για να μην περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή που καταργεί την κοινωνική ασφάλιση και το νέο φορολογικό που τσακίζει ακόμη περισσότερο τους ήδη πενιχρούς μισθούς τους.

Οι αναπληρωτές – αδιόριστοι εκπαιδευτικοί Μαγνησίας διεκδικούν και απαιτούν:

 

  • Καμιά απόλυση αναπληρωτών. Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η τροπολογία του Υπουργείου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
  • Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη μόνιμη αναπλήρωση και την ωρομίσθια. Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους όσους παραμένουν αναπληρωτές.
  • Κατάργηση του ν. 3848 της Διαμαντοπούλου.
  • Απόσυρση του άρθρου για το κλείσιμο Νηπιαγωγείων. Να μην κλείσει κανένα τμήμα Ένταξης.

anaplirotes

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τέσσερα τηλεσκόπια στους μαθητές του διαγωνισμού αστρονομίας - https://t.co/y11jo4t9I0 -

  • Διακριβώθηκε εγκληματική ομάδα για απάτη επιχειρήσεων - https://t.co/8oKaQ9yk2N -

  • Έρευνες για τον 40χρονο Απόστολο Στριμπάκο  - https://t.co/9SrHo1H160 -

"Αλιεύοντας" την είδηση