Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Μαγνησίας
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Μαγνησίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Μαγνησίας

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί από το ΠΑΜΕ στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση την Παρασκευή 13/5 και 13.00 μ.μ., ενώ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής εκπαιδευτικών η Δ.Ο.Ε. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου και 3 του απογευματινού, 11.30 – 14.00 και 14.00 – λήξη).

Όπως αναφέρεται “η κυβέρνηση οδηγεί χιλιάδες παιδιά εκτός ολοήμερου, μειώνει τις ώρες διδασκαλίας, κλείνει νηπιαγωγεία και στέλνει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία.

Στο Νομό Μαγνησίας, με επιεικείς υπολογισμούς, όπου λειτουργούν 16 ΕΑΕΠ, χάνονται συνολικά περίπου 1500 ώρες διδασκαλίας. Στο κλασσικό δημοτικό αντίστοιχα, στα υπόλοιπα δημοτικά (από 4θεσια έως 12θέσια) χάνονται περίπου ακόμη 1400 ώρες διδασκαλίας. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 120 θέσεις εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία, στις οποίες αν προσθέσει κάποιος και τις θέσεις που θα χαθούν από το κλείσιμο νηπιαγωγείων και των ολοήμερων τμημάτων τους, λόγω της διάταξης που προβλέπει τη λειτουργία τους αν έχουν τουλάχιστον 14 , τότε οι θέσεις εκπαιδευτικών που χάνονται στο νόμο είναι πάνω από 150.

Το ΠΑΜΕ τονίζει: “Η πολιτική περικοπών στην εκπαίδευση που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα πλαίσια υλοποίησης των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου, που ψήφισαν από κοινού με τη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη δημόσια εκπαίδευση και οδηγεί στην απόγνωση χιλιάδες λαϊκές οικογένειες και εκπαιδευτικούς.

Περιορίζει δραματικά τη λειτουργεία του ολοήμερου υ και τον αριθμό των μαθητών που θα παρακολουθούν τα αντίστοιχα προγράμματα, αφού πρόσφατη υπουργική απόφαση θέτει ως προϋπόθεση «να γράφονται οι μαθητές των οποίων οι γονείς είναι και οι δυο εργαζόμενοι», τη στιγμή που, όπως είναι γνωστό, σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης χιλιάδες γονείς μαστίζονται από την ανεργία, την ελαστική, την εκ περιτροπής απασχόληση ή τη μαύρη εργασία.

Η κυβέρνηση λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι αλλάζει τα προγράμματα σπουδών για να δημιουργήσει ένα ενιαίο τύπου σχολείου που δήθεν θα προστατεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και το παιδαγωγικό ρόλο των εκπαιδευτικών. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να καλύψει τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν, αντί με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, με αξιοποίηση του υπάρχοντος εκπαιδευτικού προσωπικού, στέλνοντας στην ανεργία, απολύοντας χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, αφού απ' ό, τι φαίνεται δε θα γίνουν προσλήψεις. Πιο συγκεκριμένα: με τα τμήματα των ολοήμερων σχολείων και των ωρών διδασκαλίας που περικόπτονται από τα σχολεία διευρυμένου ωραρίου (με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – ΕΑΕΠ), όπου το πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται στις 1:15, αντί στις 2:00 μ.μ. και με την ταυτόχρονη περικοπή της πρωινής ζώνης και απογευματινής ζώνης ολοήμερου, χάνονται ανά 12θεσιο Δ.Σ. περίπου 95 διδακτικές ώρες, ενώ με αντίστοιχες αλλαγές στο κλασσικό Δ.Σ., χάνονται για το 12θέσιο, 43 ώρες διδασκαλίας.

Να τι κρύβεται λοιπόν πίσω από τον παιδαγωγικό «φερετζέ» της αποπροσανατολιστικής και ψευδούς επιχειρηματολογίας του Υπουργείου Παιδείας! Κρύβονται οι μηδενικοί μόνιμοι εκπαιδευτικών, οι απολύσεις εκπαιδευτικών (μη προσλήψεις αναπληρωτών για τη ) και η υποχρεωτική κινητικότητα των μόνιμων εκπαιδευτικών για να καλύψει τα κενά σε όλη τη χ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση