Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Υποτροφίες από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε μεταδιδακτορικούς φοιτητές του Π.Θ.
Υποτροφίες από το Ίδρυμα  «Σταύρος Νιάρχος»  σε μεταδιδακτορικούς φοιτητές του Π.Θ.

Υποτροφίες από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε μεταδιδακτορικούς φοιτητές του Π.Θ.

Υποτροφίες σε 20 μεταδιδακτορικούς του Θεσσαλίας θα παράσχει  το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τρία χρόνια. Το χρηματικό ποσό ανέρχεται στο 1.350.000 ευρώ ενώ το ποσό  ανέρχεται στα 1.350 ευρώ/ μήνα.

Σύμφωνα με τον  αντιπρύτανη  του Θεσσαλίας και πρόεδρο της Επιτροπής Ερευνών Ζήση  Μαμούρη , το πανεπιστημιακό ίδρυμα  υπέβαλλε πρόταση για τη χορήγηση χρηματοδότησης για τα ερευνητικά του προγράμματα και τελικά ο τρόπος που επελέγη για να δοθεί το συγκεκριμένο ποσό ήταν μέσω υποτροφιών σε μεταδιδακτορικούς

«Είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο ποσό δίδεται για υποτροφίες από το Ίδρυμα και δη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που το πετύχαμε, καθώς το ποσό αυτό αποτελεί μια σημαντική ενίσχυση στους νέους να μείνουν στη χώρα και να συνδράμουν στην ανάπτυξή της, με όλες τους τις δυνάμεις. Ετοιμάζουμε την προκήρυξη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρύτανης του Π.Θ.

Όπως επισήμανε ο κ. Μαμούρης, είναι δεκάδες τα ιδρύματα και οι φορείς που ζητούν χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» όμως δεν χρηματοδοτούνται όλες. «Είχαμε κάνει μία αξιόλογη πρόταση και κρίθηκε ότι τόσο το ερευνητικό προσωπικό, το ερευνητικό έργο και τα επιστημονικά αποτελέσματα των ερευνών ήταν αρκετά σημαντικά για να μας επιλέξουν», διευκρίνισε.

 Σημειώνεται ότι την θα κάνει επιτροπή από επιστήμονες εκτός Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στα ς θα μετρά τόσο στην των φοιτητών αλλά και των ερευνητικών ομάδων και του ερευνητικού έργου. Οι επιλαχόντες μεταδιδακτορικοί φοιτητές θα ανακοινωθούν το Φεβρουάριο του 2017.
Όπως προαναφέρθηκε  το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ετοιμάζει την προκήρυξη και σε λίγες ημέρες θα δοθεί Τύπου με  όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση