Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Υποτροφίες από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε μεταδιδακτορικούς φοιτητές του Π.Θ.
Υποτροφίες από το Ίδρυμα  «Σταύρος Νιάρχος»  σε μεταδιδακτορικούς φοιτητές του Π.Θ.

Υποτροφίες από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε μεταδιδακτορικούς φοιτητές του Π.Θ.

Υποτροφίες σε 20 μεταδιδακτορικούς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα παράσχει  το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τρία χρόνια. Το χρηματικό ποσό ανέρχεται στο 1.350.000 ευρώ ενώ το ποσό  ανέρχεται στα 1.350 ευρώ/ μήνα.

Σύμφωνα με τον  αντιπρύτανη  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρο της Επιτροπής Ερευνών Ζήση  Μαμούρη , το πανεπιστημιακό ίδρυμα  υπέβαλλε πρόταση για τη χορήγηση χρηματοδότησης για τα ερευνητικά του προγράμματα και τελικά ο τρόπος που επελέγη για να δοθεί το συγκεκριμένο ποσό ήταν μέσω υποτροφιών σε μεταδιδακτορικούς φοιτητές. 

«Είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο ποσό δίδεται για υποτροφίες από το Ίδρυμα και δη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που το πετύχαμε, καθώς το ποσό αυτό αποτελεί μια σημαντική ενίσχυση στους νέους ερευνητές να μείνουν στη χώρα και να συνδράμουν στην ανάπτυξή της, με όλες τους τις δυνάμεις. Ετοιμάζουμε την προκήρυξη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρύτανης του Π.Θ.

Όπως επισήμανε ο κ. Μαμούρης, είναι δεκάδες τα ιδρύματα και οι φορείς που ζητούν χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» όμως δεν χρηματοδοτούνται όλες. «Είχαμε κάνει μία αξιόλογη πρόταση και κρίθηκε ότι τόσο το ερευνητικό προσωπικό, το ερευνητικό έργο και τα επιστημονικά αποτελέσματα των ερευνών ήταν αρκετά σημαντικά για να μας επιλέξουν», διευκρίνισε.

 Σημειώνεται ότι την επιλογή θα κάνει επιτροπή από επιστήμονες εκτός Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στα κριτήρια επιλογής θα μετρά τόσο στην αριστεία των φοιτητών αλλά και των ερευνητικών ομάδων και του ερευνητικού έργου. Οι επιλαχόντες μεταδιδακτορικοί θα ανακοινωθούν το Φεβρουάριο του 2017.
Όπως προαναφέρθηκε  το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ετοιμάζει την προκήρυξη και σε λίγες ημέρες θα δοθεί συνέντευξη Τύπου με  όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση