Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας Σ.Β.Θ.Σ.Ε.-Π.Θ.
Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας Σ.Β.Θ.Σ.Ε.-Π.Θ.

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας Σ.Β.Θ.Σ.Ε.-Π.Θ.

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν στις 19 Οκτωβρίου 2021, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe NetworkHellas.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το πρωτόκολλο υπεγράφη από τον πρύτανη  Ζήση Μαμούρη και εκ μέρους του Συνδέσμου, από την πρόεδρο Ελένη Κολιοπούλου, σε που πραγματοποίησαν στα γραφεία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που επί μακρόν, έχουν αναπτύξει οι δύο φορείς, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωσή της.

Η συνένωση των δυνάμεών τους, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών που έχουν αποκομίσει από τη μέχρι τώρα δραστηριοποίησή τους και η από κοινού ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών, αναμένεται να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στην ενίσχυση της έρευνας, καθώς και στην εξοικείωση των νέων επιστημόνων με την επιχειρηματική σκέψη.

Ειδικότερα, αναμένεται να συνεργαστούν σε επιμέρους δράσεις που αφορούν:

  • Στην ενίσχυση της διασύνδεσης της ερευνητικής με την επιχειρηματική κοινότητα σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων.

  • Στην ενθάρρυνση της από κοινού συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ερευνητών, στα ευρωπαϊκά προγράμματα για την Έρευνα και την Καινοτομία.

  • Στον σχεδιασμό δράσεων και προγραμμάτων εκπαίδευσης με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των στελεχών των επιχειρήσεων.

  • Στην εξοικείωση των νέων επιστημόνων με την επιχειρηματική σκέψη και δράση, και τη διασύνδεση των φοιτητών με την εργασίας.

  • Στη διοργάνωση ημερίδων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

  • Στην υποβοήθηση της εφαρμογής της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης και την υποστήριξη της επιχειρηματικής ανακάλυψης για την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, νέων προϊόντων και συνεργασιών.

Οι παραπάνω περιγραφόμενες δράσεις αναμένεται να υποστηριχθούν σημαντικά από τη συμμετοχή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος στο Enterprise Europe NetworkHellas, μέλος του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου παγκοσμίως δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, το οποίο αποτελείται από περισσότερους από 700 συνεργαζόμενους εντός και εκτός Ευρώπης.

Οι του Δικτύου προσφέρονται στις ΜμΕ, με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους μέσω της καινοτομίας και της υποστήριξης της εξωστρεφούς δραστηριότητάς τους.

Στην τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου συμμετείχαν επίσης, εκ μέρους του Πανεπιστημίου, η αντιπρύτανις Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Ιωάννα Λαλιώτου και εκ μέρους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, η γενική διευθύντρια  Ευφροσύνη Δαγλαρίδη και η υπεύθυνη  τμήματος Enterprise Europe Network/ΣΒΘΣΕ Στέλλα Βαϊνά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση