Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Υποδοχή της Ομάδας του Khalifa University του Abu Dhabi από τον πρύτανη του Π.Θ. Ζήση Μαμούρη
Υποδοχή της Ομάδας του Khalifa University του Abu Dhabi από τον πρύτανη του Π.Θ. Ζήση Μαμούρη

Υποδοχή της Ομάδας του Khalifa University του Abu Dhabi από τον πρύτανη του Π.Θ. Ζήση Μαμούρη

 

Την Παρασκευή 22/02/2018, και 9:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΛΚΕ Γιαννιτσών & Λαχανά, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Ζήση Μαμούρη και της Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Καθηγήτριας Ιωάννας Λαλιώτου με τους επισκέπτες της ομάδας του του Abu Dhabi. Prof Leontios Hadjileontiadis, Ekaterina Bran (Graduate Studies Office),Sultan Al Breiki (Admission Office). Ο καθηγητής Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης είναι πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Khalifa.

Ο καθηγητής Χατζηλεοντιάδης πραγματοποίησε σύντομη παρουσίαση των προγραμμάτων σπουδών και των υποτροφιών για σπουδές επιπέδου μεταπτυχιακού και διδακτορικού στο , ανέπτυξε τη δυνατότητα προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Khalifa University, και τις δυνατότητες ς άσκησης.

Το Khalifa University του Abu Dhabi είναι νέο ενοποιημένο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας. Έχει τρεις πανεπιστημιουπόλεις – μια κύρια και δύο δορυφορικές πανεπιστημιουπόλεις στο Sas Al Nakhl and Masdar City. Το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Khalifa προσφέρει ακαδημαϊκά προγράμματα σε προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά επίπεδα. Για  περισσότερες λεπτομέρειες βλέπετε https://www.ku.ac.ae/.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Ζήσης Μαμούρης στη συζήτηση που αναπτύχθηκε αναφέρθηκε στην  κύρια αποστολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δηλαδή την προώθηση της επιστημονικής γνώσης μέσω της έρευνας. Το Θεσσαλίας είναι γνωστό για τη συμβολή του στην επιστημονική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας. Επίσης διακρίνεται για τις εξαιρετικές ερευνητικές επιδόσεις και τα εξαιρετικά επιστημονικά του επιτεύγματα, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Διαθέτει εξαιρετικά εξοπλισμένα Εργαστήρια διαφόρων Τμημάτων και Ερευνητικών Μονάδων με καλά εκπαιδευμένους ερευνητές για να τα υποστηρίξουν. Τα μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά ερευνητικά δίκτυα και σε πολλά καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα στην .

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Ζήσης Μαμούρης ευχήθηκε προς τους επισκέπτες της ομάδας του Khalifa University του Abu Dhabi παραγωγικά αποτελέσματα από την επίσκεψή τους και από τις πληροφορίες τους στους φοιτητές μας σχετικά με την ανωτέρω παρουσίαση τους. Στις 11:00 η ακολούθησε συζήτηση με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην αίθουσα Α2 του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η ολοκληρώθηκε στις 12 μ. και ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τόσο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όσο και για το Khalifa University, ανοίγοντας νέες προοπτικές.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση