Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Υποδοχή μαθητών-προσφύγων στο ΤΒΒ
Υποδοχή μαθητών-προσφύγων στο ΤΒΒ

Υποδοχή μαθητών-προσφύγων στο ΤΒΒ

Διαδικτυακή Ξενάγηση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών στο ΤΒΒ

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του  Δανικού Συμβουλίου για τους στην (DRCGreece) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 επίσκεψη-ξενάγηση μαθητών-προσφύγων από την Ανοιχτή Δομή ς στο Κουτσόχερο στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στο Μεζούρλο στη .

Στη συνάντηση αυτή, συμμετείχαν και συνόδευσαν τους μαθητές- το εκπαιδευτικό προσωπικό και διερμηνέας της DRC Greece που εργάζονται στη Δομή με στόχο την παροχή υποστήριξης σε τρίτων χωρών.

Η συγκεκριμένη δράση του Τμήματος εντάσσεται στο  «Ανοικτές Θύρες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας»  για τα σχολεία της περιοχής και όχι μόνο. Έτσι προσφέρεται η δυνατότητα προσέγγισης του μαθητικού προσφυγικού πληθυσμού, γεγονός που συμβάλλει στην κοινωνική ενσωμάτωση στην τοπική .

Πραγματοποιήθηκε περιήγηση στα ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος, επιδείξεις μικρών πειραμάτων και ενημέρωση για την επιστήμη της Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ακολούθησε μικρός μπουφές και προσφέρθηκαν αναμνηστικά στους μικρούς μαθητές ως ενθύμιο από την επίσκεψή τους αυτή στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στη .

Η επίσκεψη είναι μέρος του προγράμματος που υλοποιεί το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σε 9 δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής ς, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και με την υποστήριξη του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, σε μια παράλληλη δράση, με σύνδεση μέσω διαδικτύου με τους μαθητές του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών Λάρισας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ξενάγηση των μαθητών στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας και περιήγηση στα ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος, επιδείξεις μικρών πειραμάτων και ενημέρωση για την επιστήμη της Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας αντίστοιχα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση