Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Fulbright καθηγητής του Παν. Θεσσαλίας
Βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Fulbright καθηγητής του Παν. Θεσσαλίας

Βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Fulbright καθηγητής του Παν. Θεσσαλίας

Σημντική πέτυχε ο του Τμήμτος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ς Νέστωρ Ευμορφόπουλος λαμβάνοντας βραβείο από το ίδρυμα Fulbright, για να πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Ο κ. Ευμορφόπουλος θα επισκεφθεί το University of Minnesota όπου και θα συνεργαστεί με τον καθηγητή Sachin Sapatnekar πάνω σε καινοτόμες μεθόδους προσομοίωσης και μείωσης τάξης κυκλωματικών μοντέλων και δικτύων μεγάλης κας με τεχνικές θεωρίας γράφων.

Η τελετή της βράβευσης θα λάβει χώρα στις 20 Ιουνίου 2019, στην οικία του Πρέσβη των ΗΠΑ.

Η που πέτυχε ο κ. Ευμορφόπουλος αποτελεί αναμφίβολα σημαντικό σταθμό στην προσωπική ακαδημαϊκή του πορεία, αλλά επίσης πρόκειται και για μία σημαντική ευκαιρία προβολής του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, στην διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σημειώνεται ότι το ίδρυμα Fulbright είναι το κορυφαίο ίδρυμα εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών ανταλλαγών μεταξύ των και άνω των 160 χωρών, και το βραβείο Fulbright θεωρείται από τα ανταγωνιστικότερα και υψηλότερου κύρους ακαδημαϊκά βραβεία παγκοσμίως.

Ενδεικτικό του γοήτρου και της επιρροής του είναι το γεγονός ότι έως σήμερα 53 αποδέκτες του από 13 χώρες έχουν λάβει βραβείο Νόμπελ, 84 έχουν λάβει βραβείο Πούλιτζερ, 16 έχουν τιμηθεί με το Μετάλλιο της Ελευθερίας που απονέμει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ 37 αποδέκτες του έχουν υπηρετήσει ως επικεφαλής κρατών ή κυβερνήσεων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση