Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » To χρυσό μετάλλιο κατέκτησε o Γιώργος Κοτσοβόλης στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών
To χρυσό μετάλλιο κατέκτησε o Γιώργος Κοτσοβόλης στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών

To χρυσό μετάλλιο κατέκτησε o Γιώργος Κοτσοβόλης στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών

Ο φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών εώργιος Κοτσοβόλης κατέκτησε το στον 25ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθη από τις 22-28 Ιουλίου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο φοιτητής κατακτά το στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, γεγονός μοναδικό στην ιστορία του ΕΚΠΑ.

Πρόκειται για μια σημαντική η οποία έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιτυχιών φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος και του Πανεπιστημίου Αθηνών σε παρόμοιους διαγωνισμούς.

Το International Mathematics Competition, είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός για και οργανώνεται από το University College London. Διεξάγεται από το 1994 με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Οι διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 5 προτα την ημέρα.Στο φετινό διαγωνισμό έλα μέρος 350 φοιτητές.Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08, έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος.

Πηγή: helpis.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση