Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Θερινό Εργαστηριακό Σχολείο, στο Πολιτισμικό και Συνεδριακό Κέντρο του Π. Θ. στη Παλαιά Μονή Πάου
Θερινό Εργαστηριακό Σχολείο, στο Πολιτισμικό και Συνεδριακό Κέντρο του Π. Θ. στη Παλαιά Μονή Πάου

Θερινό Εργαστηριακό Σχολείο, στο Πολιτισμικό και Συνεδριακό Κέντρο του Π. Θ. στη Παλαιά Μονή Πάου

Με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, ερευνητών και νέων επιστημόνων θα πραγματοποιηθεί από τις 24 μέχρι τις 30 Ιουλίου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας – και Σποράδων το πρώτο Θερινό Εργαστηριακό Σχολείο, στο Πολιτισμικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Παλαιά Μονή Πάου, με θέμα «Οπτικές και Συμμετοχικές Μέθοδοι Έρευνας για την Κοινωνική Αλλαγή».

Για αυτό το λόγο δόθηκε τη Δευτέρα 24 Ιουλίου συνέντευξη τύπου από την αεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων , την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα. Ζήση και τον δ/ντή Ανάπτυξης της ΠΕΜΣ κ. Πουρνάρα.

Όπως ελέχθη είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι ανάλογο, με την περιοχή του Νοτίου Πηλίου και τη Μονή Πάου να επιλέγεται ανάμεσα από πολλές περιοχές της Ελλάδας, λόγω της μοναδικότητας του Μοναστηριού και της περιοχής ευρύτερα.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν εξέχοντες επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, ς και του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας, με τον αντικειμενικό στόχο του Συνεδρίου να είναι η παρ οπτικού υλικού προκειμένου να προβληθεί το απαράμιλλο φυσικό αλλά και πολιτισμικό κεφάλαιο της περιοχής του Νοτίου Πηλίου.

Σε δηλώσεις της η αεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Πρώτα από όλα νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Κοινωνιολογίας γιατί μας έκανε πραγματικά τη τιμή από όλη την Ελλάδα να επιλέξει δικιά μας περιοχή, προκειμένου να εγκαταστήσει το Θερινό Εργαστηριακό Σχολείο και να προκύψει ως αποκύημα από αυτή τη δράση η προβολή του τόπου μας και δη του Νοτίου Πηλίου.

Το Εργαστήρι Κοινωνικής, Πολιτισμικής και Ψηφιακής Τεκμηρίωσης του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφάσισε μετά από τη δική μας συγ για τη συνδιοργάνωση, γιατί ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί χωρίς να στηριχθεί και οικονομικά, να αξιοποιήσει το Μοναστήρι της Πάου, ένα απείρου κάλλους μοναστήρι το οποίο νομίζω από μόνο του αποτελεί αξία για την περιοχή και εκεί να δημιουργήσει το πρώτο Θερινό Εργαστήριο στο οποίο συμμετάσχουν καθηγητές από τρία διαφορετικά Πανεπιστήμια αλλά και άνθρωποι οι οποίοι μέσα από αυτή την διάδραση θα οδηγηθούν σε ένα οπτικό υλικό το οποίο θα συμβάλλει στη προβολή της φυσιογνωμίας και της μορφολογίας αυτού του τόπου. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πάντα έχει ευήκοα ώτα σε τέτοιες δράσεις, αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα, την αξία, όταν μάλιστα δίνεται η ευκαιρία σε ανθρώπους από άλλα μέρη να επισκεφθούν την περιοχή μας και να φύγουνε από εδώ με τις καλύτερες των εντυπώσεων».

Από την πλευρά της η κα. Ζήση, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνιολογίας τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω και είμαι ευγνώμων πραγματικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και την αντιπεριφερειάρχη ,η οποία πραγματικά ως ευαίσθητη δέκτρια κατάφερε να αποκωδικοποιήσει τη σημασία αυτής της προσπάθειας.

Μέσα σε ένα περιβάλλον που είναι οικονομικά αντίξοο κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να έρθουμε στο κέντρο της Ελλάδας, στη Μονή Πάου, ένα εξαιρετικά πανέμορφο σημείο, ένα πολύ ιδιαίτερο που έχει όλες αυτές τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει αυτή την δραστηριότητα αυτό το Θερινό Σχολείο που είναι το πρώτο και το εγκαινιάζουμε με θέμα «Οπτικές και Συμμετοχικές Μέθοδοι Έρευνας για την Κοινωνική Αλλαγή».

Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία και λόγω της ιδιαιτερότητας του τόπου, αλλά και λόγω αυτής της υποδομής που έχει διαμορφώσει εκεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν είναι πολύ σημαντικοί, είναι συνάδελφοι από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας και του Πανεπιστημίου ς και είναι πολύ σημαντικό που η Αντι κ. Κολυνδρίνη κατάλαβε πολύ γρήγορα αυτή την προσπάθεια που κάνουμε και υποστήριξε ένα Τμήμα αυτής της Δράσης. Είναι μια προσπάθεια να διασχίσουμε σύνορα μεταξύ επιστημών και να δημιουργήσουμε μια συνθήκη διαλόγου ανάμεσα σε διαφορετικές επιστήμες με εργαλείο την τέχνη και κυρίως την εικόνα, τη φωτογραφία και ένα νέο τρόπο έρευνας. Διασχίζουμε τα σύνορα για να συνενωθούμε μέσα από τη Δράση και το Διάλογο».

Τέλος ο δ/ντής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων υπογράμμισε: « Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που αφορούν στην οικονομική στήριξη του εγχειρήματος αυτού, δηλαδή του πρώτου Θερινού Εργαστηρίου στο Πολιτισμικό και Συνεδριακό Κέντρο που θα γίνει στην Παλαιά Μονή Πάου από τις 24 μέχρι τις 30 Ιουλίου. Πιστεύω θα έχει σημαντικά οφέλη για την ουσιαστική προβολή των τοπικών κοινοτήτων του Νοτίου Πηλίου».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση