Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Τα βραβεία «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά» απονεμήθηκαν σε φοιτήτρια δημοσιογραφίας
Τα βραβεία «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά» απονεμήθηκαν σε φοιτήτρια δημοσιογραφίας

Τα βραβεία «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά» απονεμήθηκαν σε φοιτήτρια δημοσιογραφίας

*Από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας

Σε μία σεμνή τελετή στην οποία τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το ιατρικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωναϊού, απονεμήθηκε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου τα βραβεία «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά» για το 2020 σε πρωτοετή φοιτήτρια σχολής δημοσιογραφίας, η οποία κατοικεί σε περιοχή του πεδίου δράσης της Στέρεας Ελλάδας και Εύβοιας και του Μορφωτικού ιδρύματός της.

Η τελετή εφέτος πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στο Βόλο, λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων που ισχύουν και όχι στα γραφεία του Μορφωτικού Ιδρύματος στη Λάρισα.

Επιτυχούσα είναι η Ασημίνα Σακλάκη, η οποία διαμένει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Συκής του Δήμου Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας.

Με υψηλή βαθμολογία αποφοίτησε από το Λύκειο της Αργαλαστής και κατάφερε να εισαχθεί στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με καλή σειρά.

Η φετινή βραβευθείσα, όπως ανέφερε, από πολύ μικρή ηλικία είχε αποφασίσει να ακολουθήσει το επάγγελμα της δημοσιογράφου και ήδη από τα μαθητικά της χρόνια είχε ερασιτεχνική ενασχόληση. Ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Δ. Χορταργιάς και Στ. Κεκάτου αντίστοιχα, ενημέρωσαν τη φοιτήτρια του πανεπιστημιακού τμήματος Δημοσιογραφίας για τις Αρχές Δεοντολογίας που πρέπει να υιοθετούνται από τους δημοσιογράφους, αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του επαγγέλματος.

Σημειώνεται ότι τα βραβεία «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά» αποτελούν θεσμό του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, εδώ και πολλά χρόνια και δίδονται σε πρωτοετείς σχολών δημοσιογραφίας που εισάγονται με υψηλή βαθμολογία.

Τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο από το Μορφωτικό Ίδρυμα μετά από σχετική προκήρυξη, ενώ σημειώνεται πως στη φετινή χρονιά υπήρχε μόνο μία υποψηφιότητα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση