Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Συνεργασία Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Π.Θ. με το Αυστραλιανό ερευνητικό κέντρο SmartSat CRC
Συνεργασία Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Π.Θ. με το Αυστραλιανό ερευνητικό κέντρο SmartSat CRC

Συνεργασία Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Π.Θ. με το Αυστραλιανό ερευνητικό κέντρο SmartSat CRC

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει διαδικτυακό φόρουμ για την έναρξη της συνεργασίας του με το Αυστραλιανό ερευνητικό κέντρο SmartSat CRC , η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00-13.00.

Το φόρουμ είναι στα στο σύνδεσμο:

https://teams.microsoft.com/l/meetupjoin/19%3ameeting_MmFlYjc3MjctYWRhOC00MjU0LWEwMTAtMDc4NDJmMzJkYTdl%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%223180bf70-17cc-44f6-90a4-5c9476625295%22%2c%22Oid%22%3a%229ec9216db150-40deb0d1-1bc9d2090686%22%7d

Διοργανωτές: Ασπασία Δασκαλοπούλου (aspassia@uth.gr) και Στηβ Μπακάλης (steve.bakalis@gmail.com).

To φόρουμ απευθύνεται σε μέλη ΔΕΠ, ερευνητές, μεταδιδακτορικούς ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς φοιτητές και τελειόφοιτους προπτυχιακούς φοιτητές, όχι μόνο του Τμήματος και όχι μόνο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και στην ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα, με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες για συνέργειες με το SmartSat CRC.

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , ξεκινά συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο SmartSat CRC στην Αυστραλία. Το SmartSat CRC, αριθμώντας περίπου 130 εταίρους, είναι η μεγαλύτερη στην της Αυστραλίας κοινοπραξία μεταξύ πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και βιομηχανίας.

Η κύρια αποστολή του είναι η έρευνα και η ανάπτυξη τεχνολογίας για το διάστημα, αλλά τα ερευνητικά πεδία είναι, ως γνωστόν, συγκοινωνούντα δοχεία: πολλές εξειδικευμένες περιοχές έρευνας υποστηρίζουν την κεντρική δραστηριότητα του SmartSat CRC, και ταυτόχρονα πολλά παράγωγα αυτής της έρευνας μπορούν να αξιοποιηθούν σε πλείστες άλλες περιοχές εφαρμογών.

Στοχευμένη ερευνητική δραστηριότητα του που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις προηγμένες τηλεπικοινωνίες και τα δίκτυα υπολογιστών, τα προηγμένα δορυφορικά συστήματα, τα δίκτυα αισθητήρων, την τεχνητή νοημοσύνη, τη συλλογή και αξιοποίηση μεγάλου όγκου δεδομένων παρατήρησης της γης από το διάστημα, θα συνδεθεί με το επιστημονικό δυναμικό και την ερευνητική δραστηριότητα του Τμήματος ΗΜΜΥ σε αντίστοιχες και συμπληρωματικές περιοχές, ώστε να ενισχυθεί η δημιουργία κρίσιμης μάζας γνώσης και τεχνολογίας και να παραχθούν εφαρμογές, τόσο ενδιαφέρουσες όσο και χρήσιμες για την εθνική, περιφερειακή αλλά και τοπική οικονομία.

Μια πρώτη παρουσίαση του σκεπτικού για αυτή τη συνεργασία έχει δημοσιευθεί πρόσφατα σε άρθρο των διοργανωτών στην εφημερίδα Καθημερινή (22-11-2021).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μηδενικό ενδιαφέρον για τα βραβεία «Μαρκατά» #βραβείαΜαρκατά - https://t.co/4ppcLOPADE -

  • Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο -Σε ετοιμότητα η ΠΕΜΣ για τον χιονιά #χιόνια - https://t.co/MpU1i0NceY -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο λόγω κακοκαιρίας #νότιοΠήλιο - https://t.co/ndS4YdwIU6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση