Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Επίσκεψη καθηγητή κινέζικου πανεπιστημίου στη Γεωπονική Σχολή του Π.Θ.
Επίσκεψη καθηγητή κινέζικου πανεπιστημίου στη Γεωπονική Σχολή του Π.Θ.

Επίσκεψη καθηγητή κινέζικου πανεπιστημίου στη Γεωπονική Σχολή του Π.Θ.

Συνεργασία με Πανεπιστήμιο Τσινχάι της Κίνας θα επιδιώξει η εωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που σήμερα υποδέχτηκε κλιμάκιο γεωπόνων και βιολόγων, βιοχημικών, βιοτεχνολόγων από το Πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην κεντρική Κίνα, σε μια μικρή πόλη με πληθυσμό 3 εκ. κατοίκων περίπου.

Την ξένη αντιπροσωπεία, που έφερε στο Βόλο Έλληνας καθηγητής, προκειμένου να ξεκινήσει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών , υποδέχτηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιώργος Πετράκος, που τους παρουσίασε το του Π.Θ. και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για συνεργασία, ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια και στις δύο χώρες.

Ο κ. Πετράκος σημείωσε: «Είπαμε ότι είμαστε ανοιχτοί για ερευνητικά προγράμματα, αντ φοιτητών, ακόμη και κοινά προγράμματα εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης. Κινεζική αντιπροσωπεία έρχεται για πρώτη φορά στο και γίνεται προσπάθεια να αναπτύξουμε σχέσεις και δεσμούς με καλά Πανεπιστήμια του εξωτερικού, να αλλάξουμε εμπειρίες, να βελτιωθούμε, γιατί αυτή είναι η δουλειά της επιστήμης».

Επικεφαλής της Κινεζικής αποστολής ήταν ο καθηγητής της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κολωνίας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τσινχάι, με καταγωγή από την Ευρυτανία Παναγιώτης Καρανής .

Ο κ. Καρανής έχει σπουδάζει βιολογία και ιατρική, με εξειδίκευση στον τομέα της ιατρικής παρασιτολογίας και στα ανθρώπινα παράσιτα, που ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τόσο από τα και μερικά από τα φυτά, διότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναζητά το one health (μια ), λόγω της παγκοσμιος και επειδή ο άνθρωπος μολύνει τα και το αντίστροφο».

Ο ίδιος εξήγησε ότι το 2014 η κυβέρνηση της Κίνας εκπόνησε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «1.000 ταλέντα», στο πλαίσιο του οποίου τα επόμενα δέκα χρόνια θα προσλάβει 500 με 10.000 foreign experts και πρόσθεσε: “Έτσι βρέθηκα στο Τσινχάι της Κίνας, σε υψόμετρο 2.500 , ως καλεσμένος από πρόγραμμα της Κινέζικης κυβέρνησης, με υψηλά ερευνητικά κονδύλια, ενώ διαθέτει τμήματα Γεωπονικό, Κτηνοτροφίας, Ιατρική Σχολή και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας και αυτός είναι ο λόγος για συνεργασία με Ελληνικά Πανεπιστήμια».

Η κινεζική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για γεωπονικά θέματα και την Εθνική Σχολή Υγείας στην Αθήνα, ενώ αύριο που θα αναχωρήσει από το Βόλο θα επισκεφθεί την Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων.

ΚΑΡΑΝΗΣ - ΠΕΤΡΑΚΟΣ

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση