Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Επίσκεψη καθηγητή κινέζικου πανεπιστημίου στη Γεωπονική Σχολή του Π.Θ.
Επίσκεψη καθηγητή κινέζικου πανεπιστημίου στη Γεωπονική Σχολή του Π.Θ.

Επίσκεψη καθηγητή κινέζικου πανεπιστημίου στη Γεωπονική Σχολή του Π.Θ.

Συνεργασία με Πανεπιστήμιο της Κίνας θα επιδιώξει η Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που σήμερα υποδέχτηκε κλιμάκιο γεωπόνων και βιολόγων, βιοχημικών, βιοτεχνολόγων από το Πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην κεντρική Κίνα, σε μια μικρή πόλη με πληθυσμό 3 εκ. κατοίκων περίπου.

Την ξένη αντιπροσωπεία, που έφερε στο Βόλο Έλληνας καθηγητής, προκειμένου να ξεκινήσει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών , υποδέχτηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Πετράκος, που τους παρουσίασε το του Π.Θ. και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για συνεργασία, ανάμεσα στα δύο και στις δύο χώρες.

Ο κ. Πετράκος σημείωσε: «Είπαμε ότι είμαστε ανοιχτοί για ερευνητικά προγράμματα, ανταλλαγές φοιτητών, ακόμη και κοινά προγράμματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Κινεζική αντιπροσωπεία έρχεται για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και γίνεται προσπάθεια να αναπτύξουμε σχέσεις και δεσμούς με καλά του εξωτερικού, να αλλάξουμε εμπειρίες, να βελτιωθούμε, γιατί αυτή είναι η δουλειά της επιστήμης».

Επικεφαλής της Κινεζικής αποστολής ήταν ο καθηγητής της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κολωνίας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο , με καταγωγή από την Ευρυτανία Παναγιώτης Καρανής .

Ο κ. Καρανής έχει σπουδάζει βιολογία και , με εξειδίκευση στον τομέα της ιατρικής παρασιτολογίας και στα ανθρώπινα παράσιτα, που ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τόσο από τα και μερικά από τα φυτά, διότι ο αναζητά το one health (μια υγεία), λόγω της παγκοσμιοποίησης και επειδή ο άνθρωπος μολύνει τα και το αντίστροφο».

Ο ίδιος εξήγησε ότι το 2014 η κυβέρνηση της Κίνας εκπόνησε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «1.000 ταλέντα», στο πλαίσιο του οποίου τα επόμενα δέκα χρόνια θα προσλάβει 500 με 10.000 foreign experts και πρόσθεσε: “Έτσι βρέθηκα στο Τσινχάι της Κίνας, σε υψόμετρο 2.500 μέτρα, ως καλεσμένος από πρόγραμμα της Κινέζικης κυβέρνησης, με υψηλά ερευνητικά κονδύλια, ενώ διαθέτει τμήματα Γεωπονικό, Κτηνοτροφίας, Σχολή και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας και αυτός είναι ο λόγος για συνεργασία με Ελληνικά Πανεπιστήμια».

Η κινεζική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για γεωπονικά θέματα και την Εθνική Σχολή Υγείας στην Αθήνα, ενώ αύριο που θα αναχωρήσει από το Βόλο θα επισκεφθεί την Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων.

ΚΑΡΑΝΗΣ - ΠΕΤΡΑΚΟΣ

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σ. Πέτσας: «8,5 εκ. € για την αγροτική οδοποιία, 300.000 € για τις φυσικές καταστροφές και 80.000 € για την λειψυδρ… - https://t.co/cxm6MRrbgC -

  • Αποζημιώσεις για το σύνολο των καλλιεργειών #σφοδρέςβροχοπτώσεις - https://t.co/ntKkOdCKbp -

  • Κ. Παπανάτσιου: Επείγει η αντιπλημμυρική και αντιδιαβρωτική θωράκιση του Αν. και Β. Πηλίου - https://t.co/MIv0W8tqKd… -

"Αλιεύοντας" την είδηση