Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Συνάντηση υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη με την πρέσβειρα του ΕΕΚ
Συνάντηση υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη με την πρέσβειρα του ΕΕΚ

Συνάντηση υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη με την πρέσβειρα του ΕΕΚ

Συνάντηση ενημέρωσης με την Πρέσβειρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) Όλγα Παπακυριακού είχε σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι συνεργάτες της Υφυπουργού σε θέματα ΕΕΚ Θέμης Κοτσιφάκης και Κατερίνα Ζιώγα.

Η κ. Παπακυριακού, η οποία προέρχεται από τον χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, επελέγη ως Πρέσβειρα για να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2018, που θα διεξαχθεί στη Βιέννη κατά το διάστημα 5-9 Νοεμβρίου. Η Εβδομάδα διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σύνθημα «Ανακάλυψε το ταλέντο σου!».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η σημασία της ΕΕΚ στη διεύρυνση των επιλογών και των δυνατοτήτων των μαθητών και των μαθητριών. Επιπλέον, ιδιαίτερη μνεία έγινε στις δυνατότητες της ΕΕΚ συνδεθεί με τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, με βάση της ανάγκες τόσο της οικονομίας, όσο και της κοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκαν προτάσεις για την βέλτιστη ενημέρωση και προβολή της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη χώρα μας και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας.

Η Υφυπουργός δήλωσε ότι η συνολική αναβάθμιση της ΕΕΚ αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα του ΥΠΠΕΘ, το οποίο θα εξακολουθήσει να την υποστηρίζει ως αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού συστήματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι πρόστιμα στη Μαγνησία - https://t.co/jTZK3YwlS4 -

  • Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να κρατήσουμε την υπομονή και την ενότητά μας» - https://t.co/g4NuPmwY5R -

  • Νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων παρέλαβε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου - https://t.co/6wjEv38LY8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση