Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Συνάντηση υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη με την πρέσβειρα του ΕΕΚ
Συνάντηση υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη με την πρέσβειρα του ΕΕΚ

Συνάντηση υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη με την πρέσβειρα του ΕΕΚ

Συνάντηση ενημέρωσης με την Πρέσβειρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) Όλγα Παπακυριακού είχε σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη. Στη συμμετείχαν και οι συνεργάτες της Υφυπουργού σε θέματα ΕΕΚ Θέμης Κοτσιφάκης και Κατερίνα Ζιώγα.

Η κ. Παπακυριακού, η οποία προέρχεται από τον χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, επελέγη ως Πρέσβειρα για να αντιπροσωπεύσει την στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2018, που θα διεξαχθεί στη Βιέννη κατά το διάστημα 5-9 Νοεμβρίου. Η Εβδομάδα διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σύνθημα «Ανακάλυψε το ταλέντο σου!».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η σημασία της ΕΕΚ στη διεύρυνση των επιλογών και των δυνατοτήτων των μαθητών και των μαθητριών. Επιπλέον, ιδιαίτερη μνεία έγινε στις δυνατότητες της ΕΕΚ συνδεθεί με τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, με βάση της ανάγκες τόσο της οικονομίας, όσο και της κοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκαν για την βέλτιστη ενημέρωση και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη χώρα μας και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας.

Η Υφυπουργός δήλωσε ότι η συνολική αναβάθμιση της ΕΕΚ αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα του ΥΠΠΕΘ, το οποίο θα εξακολουθήσει να την υποστηρίζει ως αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού συστήματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ιταλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε περιφέρειες λόγω ξηρασίας #Ιταλία - https://t.co/RMfswR3QEz -

  • Κορωνοϊός: Μάχη με το χρόνο για τις επικαιροποιημένες #δόσεις #δόσεις - https://t.co/NUnCgmNYE1 -

  • Η Ζ. Μακρή στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τον Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης - https://t.co/WiGuSuX9du… -

"Αλιεύοντας" την είδηση