Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνάντηση Πρυτανείας Π.Θ.-πρέσβειρας της Κίνας στην Ελλάδα
Συνάντηση Πρυτανείας Π.Θ.-πρέσβειρας της Κίνας στην Ελλάδα

Συνάντηση Πρυτανείας Π.Θ.-πρέσβειρας της Κίνας στην Ελλάδα

Mε τη νέα πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, Zhana Qiyue και τον πολιτιστικό ακόλουθο Wang Chao και τον Tian Zhong,  συναντήθηκαν ο  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης, η αντιπρύτανης Ιωάννα Λαλιώτου και ο πρώην Γιώργος Πετράκος.

Η αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενημέρωσε την πρέσβειρα για όλες τις κινήσεις που έχει κάνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εδώ και ένα χρόνο για τη σύναψη διμερών ακαδημαϊκών σχέσεων με της Κίνας.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η κ. Λαλιώτου  «η πρέσβειρα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και επισήμανε ότι θα συμβάλει στην υλοποίησή τους. Όπως γνωρίζετε η Κίνα είναι μια χώρα κεντρικά οργανωμένη, οπότε η υλοποίηση όλων αυτών των σχεδίων και εγχειρημάτων συνεργασίας, προϋποθέτει στήριξη της κεντρικής κυβέρνησης».

Στην Αθήνα σύνοδος  πρυτάνεων

Σήμερα ξεκίνησε στην Αθήνα η σύνοδος των πρυτάνεων και θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Θα την απασχολήσει πληθώρα ζητημάτων που ανοίγουν και αφορούν θεσμικά ζητήματα διοίκησης των πανεπιστημίων, ακαδημαϊκά αλλά και θέματα επιτροπών ερευνών.

Σήμερα θα γίνουν οι συσκέψεις των αντιπρυτάνεων, αύριο η σύνοδος των πρυτάνεων και το Σάββατο το πρωί τις εργασίες θα παρακολουθήσει και ο υπουργός Παιδείας για να του τεθούν τα προς επίλυση θέματα.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση