Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζ. Μαμούρη πραγματοποίησε σήμερα η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Κ. Παπανάτσιου.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο  Γ. Σταμπουλής του Π.Θ. και μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία των έργων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπως τα νέα κτήρια της Πολυτεχνικής στο Πεδίο του Άρεως, η αποκατάσταση της Κίτρινης Αποθήκης για την στέγαση του Ερευνητικού Κέντρου “Ιάσων”, η αξιοποίηση του χώρου της Βαμβακουργίας για φοιτητικών εστιών και άλλων πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.

Επιπρόσθετα συζητήθηκε το πρόσφατο πρόβλημα που προέκυψε με τον αποχαρακτηρισμό από τον Δήμο Βόλου μέρους της έκτασης όπου προβλέπεται η επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής με την ανέγερση Συνεδριακού Κέντρου, Βιβλιοθήκης και η δδίκηση από τον Δήμο περιουσίας του Πανεπιστημίου.

Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα πανεπιστημιακής ς όπως η αναπλήρωση των συνταξιοδοτούμενων καθηγητών και προσωπικού με νέο, τα προβλήματα που δημιουργούνται με την των διετών προγραμμάτων που είχαν προετοιμάσει τα Πανεπιστήμια και την θέσπιση τριετών σχολών που δεν εμπίπτουν στο ευρωπαϊκό , η πορεία ς των νέων τμημάτων που ιδρύθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και οι επιπτώσεις του νέου νόμου για τα Πανεπιστήμια στην εισαγωγή φοιτητών και την του Πανεπιστημίου.

Η βουλευτής ευχαρίστησε τον πρύτανη για την ενημέρωση και δήλωσε ότι το αποτελεί σημαντικό φορέα οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ς της Μαγνησίας και ότι είναι πάντα διαθέσιμη να προσφέρει την υποστήριξή της στα ζητήματα που το απασχολούν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση