Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζ. Μαμούρη πραγματοποίησε σήμερα η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Κ. Παπανάτσιου.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο  Γ. Σταμπουλής καθηγητής του Π.Θ. και μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία των έργων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπως τα νέα κτήρια της Πολυτεχνικής στο Πεδίο του Άρεως, η αποκατάσταση της Κίτρινης Αποθήκης για την στέγαση του Ερευνητικού Κέντρου “Ιάσων”, η αξιοποίηση του χώρου της Βαμβακουργίας για δημιουργία φοιτητικών εστιών και άλλων πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.

Επιπρόσθετα συζητήθηκε το πρόσφατο πρόβλημα που προέκυψε με τον αποχαρακτηρισμό από τον Δήμο μέρους της έκτασης όπου προβλέπεται η επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής με την ανέγερση Συνεδριακού Κέντρου, Βιβλιοθήκης και η από τον Δήμο περιουσίας του Πανεπιστημίου.

Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης όπως η αναπλήρωση των συνταξιοδοτούμενων καθηγητών και προσωπικού με νέο, τα προβλήματα που δημιουργούνται με την κατάργηση των διετών προγραμμάτων που είχαν προετοιμάσει τα Πανεπιστήμια και την θέσπιση τριετών σχολών που δεν εμπίπτουν στο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, η πορεία ανάπτυξης των νέων τμημάτων που ιδρύθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και οι επιπτώσεις του νέου νόμου για τα Πανεπιστήμια στην εισαγωγή φοιτητών και την χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου.

Η βουλευτής ευχαρίστησε τον πρύτανη για την ενημέρωση και δήλωσε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί σημαντικό φορέα οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ανάπτυξης της Μαγνησίας και ότι είναι πάντα διαθέσιμη να προσφέρει την υποστήριξή της στα ζητήματα που το απασχολούν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση