Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνάντηση Γ. Καλτσογιάννη με τον πρύτανη Ζήση Μαμούρη
Συνάντηση Γ. Καλτσογιάννη με τον πρύτανη Ζήση Μαμούρη

Συνάντηση Γ. Καλτσογιάννη με τον πρύτανη Ζήση Μαμούρη

Συζήτησαν μεταξύ άλλων για τις προοπτικές ς του Πανεπιστημίου

Η συμβολή του Πανεπιστημίου ς στην γνωστική, κοινωνική και οικονομική των τοπικών κοινωνιών συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας  Γιώργος ς με τον πρύτανη Ζήση Μαμούρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο της πρυτανείας και αναπτύχθηκαν διάφορα θέματα, όπως οι εξελίξεις γύρω από το μείζον ζήτημα της δημιουργίας ενός νέου μεγάλου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μέσα από την συνένωση με τα Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο ρόλος του τοπικού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος στην πρόοδο της τοπικής κοινωνίας, ενώ υπογραμμίστηκε η παραγωγική και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ περιφέρειας Θεσσαλίας και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μια συνεργασία που κεφαλαιοποιείται από ήδη υλοποιηθείσες και δράσεις, όπως η ανακαίνιση τμήματος του κτιρίου Ματσάγγου για την στέγαση του Οικονομικού, η τόνωση με εξοπλισμό των ερευνητικών εργαστηρίων, καθώς και έργα και παρεμβάσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη, όπως το νέο κτήριο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πεδίον Άρεως που ολοκληρώνεται, αλλά και η νέα πνοή που θα δοθεί στο εμβληματικό κτήριο της Κίτρινης Αποθήκης για την μετατροπή του σε κυψέλη καινοτόμου ς.

Ο   Ζήσης Μαμούρης αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην πολύπλευρη συνεργασία του Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας που αποδίδει καρπούς προς όφελος της προώθησης της επιστημονικής γνώσης, των φοιτητών και ευρύτερα της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης  Γιώργος ς δήλωσε: «το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιφέρειας.

Μάλιστα οι προοπτικές του είναι ακόμη πιο ευοίωνες, καθώς επίκειται η μετεξέλιξή του σε ένα μεγάλο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα με δεκάδες τμήματα και χιλιάδες φοιτητές».

Επίσης τόνισε ότι ο νέος   Ζήσης Μαμούρης, με τον οποίο με συνδέει προσωπική φιλία, θεωρώ ότι είναι ένα κόσμημα για το Πανεπιστήμιο με πλούσιες επιστημονικές γνώσεις, αλλά και ιδιαίτερες ανησυχίες για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Είναι ένας άνθρωπος του τόπου μας, όπου το Πανεπιστήμιο μπορεί να επενδύσει πολλά προς το πρόσωπό του».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση