Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνάντηση Γ. Καλτσογιάννη με τον πρύτανη Ζήση Μαμούρη
Συνάντηση Γ. Καλτσογιάννη με τον πρύτανη Ζήση Μαμούρη

Συνάντηση Γ. Καλτσογιάννη με τον πρύτανη Ζήση Μαμούρη

Συζήτησαν μεταξύ άλλων για τις προοπτικές ανάπτυξης του Πανεπιστημίου

Η συμβολή του Πανεπιστημίου ς στην γνωστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη που είχε σήμερα το πρωί ο θεματικός αεριφερειάρχης ς  Γιώργος Καλτσογιάννης με τον πρύτανη Ζήση Μαμούρη.

Η πραγματοποιήθηκε στον χώρο της πρυτανείας και αναπτύχθηκαν διάφορα θέματα, όπως οι εξελίξεις γύρω από το μείζον ζήτημα της δημιουργίας ενός νέου μεγάλου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μέσα από την συνένωση με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο ρόλος του τοπικού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος στην πρόοδο της τοπικής κοινωνίας, ενώ υπογραμμίστηκε η παραγωγική και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ περιφέρειας Θεσσαλίας και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μια συνεργασία που κεφαλαιοποιείται από ήδη υλοποιηθείσες και δράσεις, όπως η ανακαίνιση τμήματος του κτιρίου Ματσάγγου για την του Οικονομικού, η τόνωση με εξοπλισμό των ερευνητικών εργαστηρίων, καθώς και έργα και παρεμβάσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη, όπως το νέο κτήριο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πεδίον Άρεως που ολοκληρώνεται, αλλά και η νέα πνοή που θα δοθεί στο εμβληματικό κτήριο της Κίτρινης Αποθήκης για την μετατροπή του σε κυψέλη καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Ο   Ζήσης Μαμούρης αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην πολύπλευρη συνεργασία του Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας που αποδίδει καρπούς προς όφελος της ς της επιστημονικής γνώσης, των φοιτητών και ευρύτερα της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης  Γιώργος Καλτσογιάννης δήλωσε: «το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιφέρειας.

Μάλιστα οι προοπτικές του είναι ακόμη πιο ευοίωνες, καθώς επίκειται η μετεξέλιξή του σε ένα μεγάλο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα με δεκάδες τμήματα και χιλιάδες φοιτητές».

Επίσης τόνισε ότι ο νέος   Ζήσης Μαμούρης, με τον οποίο με συνδέει προσωπική φιλία, θεωρώ ότι είναι ένα κόσμημα για το Πανεπιστήμιο με πλούσιες επιστημονικές γνώσεις, αλλά και ιδιαίτερες ανησυχίες για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Είναι ένας άνθρωπος του τόπου μας, όπου το Πανεπιστήμιο μπορεί να επενδύσει πολλά προς το πρόσωπό του».

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση