Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Σύμπραξη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην κατασκευή μη επανδρωμένου αεροσκάφους
Σύμπραξη  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην κατασκευή μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Σύμπραξη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην κατασκευή μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Eκδήλωση υπογραφής στο του μνημονίου συνς μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την έρευνα και ανάπτυξη και, εν συνεχεία, τη βιομηχανική παραγωγή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων unmanned aerial vehicle (UAV) από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Το συνς υπέγραψαν η της ΕΑΒ και οι πρυτανικές αρχές των τριών Πανεπιστημίων.
Η υλο του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» – από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, πολιτικό, στρατηγό, μαθηματικό και μηχανικό που επινόησε την πρώτη αυτόνομη πτητική μηχανή –, ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.
“Η συνεργασία αυτή μάς τιμά ιδιαίτερα ως Πανεπιστήμιο. Η εξωστρέφεια της ακαδημαϊκής κοινότητας προς την επιχειρηματικότητα και τη συνδρομή στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί.
Θέλω να ευχαριστήσω τον συνάδελφο kαθηγητή Γ. Σταμούλη και τους συνεργάτες του που έκαναν εφικτή αυτή τη συνεργασία, τον yπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα για την πρωτοβουλία αυτή και τα στελέχη της ΕΑΒ για την τιμή που μας έκαναν να μας εμπιστευτούν και ελπίζω να έχουμε μια γόνιμη συνεργασία που θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου” δήλωσε ο του Π.Θ. Ζήσης Μαμούρης που συμμετείχε στην .
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση