Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Σύμπραξη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην κατασκευή μη επανδρωμένου αεροσκάφους
Σύμπραξη  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην κατασκευή μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Σύμπραξη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην κατασκευή μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Eκδήλωση υπογραφής στο Υπουργείο Οικονομικών του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την έρευνα και και, εν συνεχεία, τη βιομηχανική παραγωγή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων unmanned aerial vehicle (UAV) από του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η διοίκηση της ΕΑΒ και οι πρυτανικές αρχές των τριών Πανεπιστημίων.
Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» – από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, πολιτικό, στρατηγό, μαθηματικό και μηχανικό που επινόησε την πρώτη αυτόνομη πτητική μηχανή –, ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.
“Η αυτή μάς τιμά ιδιαίτερα ως Πανεπιστήμιο. Η εξωστρέφεια της ακαδημαϊκής κοινότητας προς την επιχειρηματικότητα και τη συνδρομή στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί.
Θέλω να ευχαριστήσω τον συνάδελφο kαθηγητή Γ. Σταμούλη και τους συνεργάτες του που έκαναν εφικτή αυτή τη συνεργασία, τον yπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα για την πρωτοβουλία αυτή και τα στελέχη της ΕΑΒ για την τιμή που μας έκαναν να μας εμπιστευτούν και ελπίζω να έχουμε μια γόνιμη συνεργασία που θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου” δήλωσε ο πρύτανης του Ζήσης Μαμούρης που συμμετείχε στην εκδήλωση.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση