Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην Ομάδα iGEM Thessaly 2020
Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην Ομάδα iGEM Thessaly 2020

Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην Ομάδα iGEM Thessaly 2020

Το , μέσ από το μάθημα της Συνθετικής Βιολογίας που διδάσκεται στο Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, αναζητά τα νέα μέλη που θα δημιουργήσουν την iGEM Thessaly 2020 και θα εκπροσωπήσουν το Πανεπιστήμιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2020.

Η Συνθετική Βιολογία δεν αποτελεί μία βασική επιστήμη, αλλά εφαρμοσμένη. Συνδέει άρρηκτα τη Βιολογία και τη Μηχανική δημιουργώντας ένα ταχέως εξελισσόμενο διεπιστημονικό πεδίο ς με στόχο τη σύνθεση νέων βιολογικών συστημάτων. Οι εξελίξεις στον τομέα της Συνθετικής Βιολογίας έχουν φέρει επανάσταση σε τομείς όπως η ιατρική, η αγροβιολογία και το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού iGEM (International Genetically Engineered Machine) πάνω από 6.000 φοιτητές θετικών επιστημών, επιστημών υγείας, μηχανικοί αλλά και γενικότερα φοιτητές από λοιπούς επιστημονικούς κλάδους που δε σχετίζονται με τις Βιοεπιστήμες συρρέουν από όλο τον κόσμο στη για να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους project και να διαγωνιστούν στο Giant Jamboree.

Η ιδέα του διαγωνισμού προέκυψε από την εργαστηριακή εργασία, που διοργανώθηκε στο MIT, το 2003 και το 2004.

Πλέον αποτελεί το κύριο πρόγραμμα του iGEM Foundation, ενός ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού που αφιερώνεται στην πρόοδο της Συνθετικής Βιολογίας και την εκπαίδευση.

Πριν λίγες εβδομάδες, η iGEM Thessaly 2019, η πρώτη ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συμμετείχε στο διαγωνισμό, επέστρεψε από τη με χρυσό μετάλλιο και βραβείο καλύτερου ερευνητικού έργου στην κατηγορία της διάγνωσης.

Η ομάδα παρουσίασε το project , που αφορά τη δημιουργία ενός τεστ για την έγκαιρη διάγνωση της φυματίωσης. Παράλληλα, το ήταν υποψήφιο για τα βραβεία Best Supporting Entrepreneurship και Best Integrated Human Practices.

Τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και η iGEM Thessaly επιθυμούν τη διατήρηση του θεσμού της συμμετοχής στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM, καθώς αποτελεί μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία για τους φοιτητές. Για το σκοπό αυτό, αν διακατέχεσαι από όρεξη, και διάθεση για και και πιστεύεις ότι μπορείς να συμβάλεις ενεργά στη δημιουργία της iGEM Thessaly 2020, κάνε αίτηση μέχρι την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 23:59.

Φόρμα αίτησης και πληροφορίες:  https://forms.gle/iwNnWBC9HrTuiqvK6

Μάθε περισσότερα για το διαγωνισμό στο igem.org και επισκέψου το wiki της iGEM Thessaly 2019 στο https://2019.igem.org/Team:Thessaly.

Αν έχεις απορίες μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μέσω email  (igem.thessaly@gmail.com), τηλεφωνικά (6970562073, 6986608671) είτε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας (Facebook, Instagram, Twitter, Youtube).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση