Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Στο Βόλο το 5ο διεθνές συνέδριο για τις Αγροτικές Περιοχές
Στο Βόλο το 5ο διεθνές συνέδριο για τις Αγροτικές Περιοχές

Στο Βόλο το 5ο διεθνές συνέδριο για τις Αγροτικές Περιοχές

Στο διεθνές σχέδιο δράσης «Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τη Συνοχή και την Αλληλεγγύη στις Αγροτικές Περιοχές» (ENSURE), που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχει ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το έργο ENSURE είναι ένα Ευρωπαϊκό έργο συνεργασίας 14 τοπικών και περιφερειακών φορέων από 13 διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χάρη σε αυτό το μεγάλο μείγμα χωρών προέλευσης με διαφορετικό παρελθόν αλλά προσδοκία για κοινό μέλλον, οι εταίροι ανταλλάσσουν εμπειρίες σχετικά με τις διάφορες πολιτικές της ΕΕ, όπως τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, τα της ΕΕ ή την κοινή γεωργική πολιτική, αλλά και καθημερινά θέματα που αφορούν τους Ευρωπαίους πολίτες αγροτικών περιοχών, η πρόσβαση στην για τα διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως τα προγράμματα Ενισχύσεων, η τοπική ανάπτυξη, η διασυνοριακή κινητικότητα των εργαζομένων στη γεωργία, τα εργαλεία για την αντιμετώπιση της διαχείρισης κρίσεων στη γεωργική πολιτική, κ.ά.

Η ανάλυση αυτών των ζωτικών θεμάτων για τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή Γεωργία και τους Ευρωπαίους αγρότες πολίτες, στοχεύει στη διαμόρφωση προτάσεων που θα κατατεθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη διαμόρφωση στρατηγικής πολιτικής στην Ευρώπη.

Το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας γνωστό για τις ερευνητικές του επιδόσεις, με τη συμμετοχή του στο έργο τονίζει τον δεσμό του με την τοπική κοινωνία ενώ και ο Δήμος Βόλου, όπως προέκυψε μετά το Πρόγραμμα Καλλικράτης, απέκτησε περιοχές με κυρίως αγροτικά χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα σημαντικά για την τοπική οικονομία.

Η πέμπτη διεθνής συνάντηση των Ευρωπαίων εταίρων θα διεξαχθεί στο Τμήμα Γεωπονίας του Π.Θ. στο Βόλο, από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2019, με κεντρικό θέμα “Επιδρώντας στη νέα γενιά” .

Εξειδικευμένοι επιστήμονες στον τομέα της Αγροτικής Παραγωγής και Πανεπιστημιακοί, θα μοιραστούν τις γνώσεις τους σε θέματα όπως Καινοτόμα καλλιεργητικά Συστήματα στην Αγροτική Παραγωγή, τα θερμοκήπια ως Εργαλείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Πράσινη Ανάπτυξη μέσω κεφαλαιοποίησης Καινοτόμων Θερμοκηπίων, Διαμόρφωση Ανταγωνιστικών Πλεονεκτημάτων στην Αγορά εργασίας για τους νέους Αγρότες και Χρηματοδοτικά και Αναπτυξιακά Εργαλεία για τους Νέους Αγρότες, προτείνοντας αναπτυξιακά εργαλεία που μπορούν να επηρεάσουν τη νέα γενιά αγροτών ώστε να συμβάλλουν στην αγροτική αναγέννηση της χώρας,

Τις εργασίες του Επιστημονικού συνεδρίου θα χαιρετίσει ο αντιδήμαρχος Βόλου Θάνος Θεοδώρου, ενώ επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δρ. Νικόλαος Κατσούλας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση