Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στο πλευρό των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Π.Θ. o Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ
Στο πλευρό των φοιτητών  του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Π.Θ. o Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

Στο πλευρό των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Π.Θ. o Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

Με όχημ την κοινωνική ευθύνη, γνώμον την πρόοδο των νέων και προορισμό τον πολιτισμό, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τη δέσμευσή του τόσο για την ενδυνάμωση και παροχή ευκαιριών στους νέους όσο και για τη διατήρηση και διάδοση της πλούσιας ς του τόπου. Ο Όμιλος στέκεται πολύτιμος σύμμαχος των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο ανασκαφικό τους , με στόχο να αναδείξει τη βαρύτιμη πολιτιστική κληρονομιά της χς.

Αναγνωρίζοντας το ρόλο των Ανθρωπιστικών Επιστημών στη διαμόρφωση του κοινωνικού και πολιτισμικού προσώπου της χς μας, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αναλαμβάνει να ενισχύσει οικονομικά την αρχαιολογική ανασκαφή που επιχειρεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο λιμάνι της αρχαίας Σικυώνας, το σημερινό Κιάτο Κορινθίας.

Με τον τρόπο αυτό, ο Όμιλος όχι μόνο συνεισφέρει στην ανάδειξη του πολιτισμού, αλλά και στηρίζει ουσιαστικά τους νέους μελλοντικούς αρχαιολόγους στον «άθλο» τους να φέρουν στο φως της εποχής του Ιουστινιανού, με την εποπτεία των Ιωάννη Βαραλή, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Μαρίας Αγρέβη, δρ. τμηματάρχου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, υπό την αιγίδα της Εν ις Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Ο  Μιχάλης Βλάχος, διευθυντής του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζοντας με συνέπεια και συνέχεια την μακρόχρονη παράδοσή μας να χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους, αλλά και τρέφοντας σεβασμό και θαυμασμό στην του τόπου μας, όλοι εμείς στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ συνεισφέρουμε με χαρά στο ανασκαφικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Κιάτο Κορινθίας. Προσφέρουμε τα απαραίτητα εφόδια, ώστε το ταξίδι των νέων στη γνώση και τον πολιτισμό να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση