Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στο πλευρό της ομάδας “Κένταυρος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η Περιφέρεια
Στο πλευρό της ομάδας “Κένταυρος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η Περιφέρεια

Στο πλευρό της ομάδας “Κένταυρος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η Περιφέρεια

ια άλλη μια χρονιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει έμπρακτα την ομάδα “” του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η οποία διακρίνεται σε διεθνής διαγωνισμούς με το μονοθέσιο αυτοκίνητο, που έχει δημιουργήσει. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε από το με απόφασή του η προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού (ανταλλακτικών) για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της εν λόγω ομάδας με το των 10.000 .

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Θεσσαλίας Κώστας : «Η συνεισφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην πρόοδο και την εξέλιξη της ομάδας στην πρόοδο και την εξέλιξη της ομάδας με την υποστήριξη που παρέχει στην υλικο-τεχνική υποδομή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στηρίζουμε τους νέους που καινοτομούν, που διαπρέπουν, που θέτουν στόχους και τους πετυχαίνουν. Επιθυμούμε η έρευνα που γίνεται στο να φέρει την προστιθέμενη αξία δημιουργώντας ευκαιρίες και προοπτικές αξιοποίησης της τεχνογνωσίας, που παράγεται μέσω τέτοιων δράσεων».

Η ομάδα στοχεύει φέτος στη ενός καινούργιου πιο ανταγωνιστικού μονοθεσίου, με βελτιώσεις στους τομείς της εργονομίας , οδικής συμπεριφοράς, βελτίωσης της απόδοσης του κινητήρα, αεροδυναμικής μελέτης και σχεδιασμού νέων αεροδυναμικών τμημάτων, για να συμμετάσχει σε ποιο απαιτητικούς διαγωνισμούς FSAE παγκοσμίως.

"Αλιεύοντας" την είδηση