Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Στην αναζήτηση δημοσίων κτηρίων το Π.Θ. για Φοιτητικές Εστίες
Στην αναζήτηση δημοσίων κτηρίων το Π.Θ. για Φοιτητικές Εστίες

Στην αναζήτηση δημοσίων κτηρίων το Π.Θ. για Φοιτητικές Εστίες

Στην αναζήτηση παλιών κτηρίων, που ανήκουν στο Δημόσιο, ώστε να δημιουργηθούν , προσανατολίζεται Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τον πρύτανη του . Πετράκο, οποίος είπε πως ήδη, έχει γίνει μια πρώτη σχετική ενημέρωση των πρυτανικών Αρχών, μεταξύ των οποίων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κ. Πετράκος, ενημέρωσε πως η διοίκηση του Πανεπιστημίου έχει ξεκινήσει την αναζήτηση τέτοιων χώρων, με σκοπό, αν και όταν βρεθούν, να αναζητηθούν και οι κατάλληλοι χρηματοδοτικοί πόροι, δεδομένου ότι αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει κάποιο χρηματοδότησης τέτοιων έργων.

Να σημειωθεί πως το πρόβλημα της στέγασης φοιτητών είναι μεγάλο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αφού αριθμεί 15.000 άτομα και διαθέτει μια μικρή φοιτητική εστία, 40 κλινών, ενώ νοικιάζονται και κάποια δωμάτια σε ένα επίσης μικρό .

Από εκεί και πέρα, 3.000 φοιτητές λαμβάνουν το φοιτητικό επίδομα στέγασης, το οποίο δίνεται με οικονομικά και κοινωνικά και ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ετησίως.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στήριξη κυνηγών με την απαλλαγή από την καταβολή ποσών υπέρ του δημοσίου για την έκδοση άδειας θήρας… - https://t.co/Lx7NXuZr1D -

  • Ο ΓΣ Βόλου στο 6o κύπελλο ρίψεων - https://t.co/2nCLIUVdWw -

  • Πλαστογράφηση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής κατήγγειλε το μέλος της του δήμου Νοτίου Πηλίου - https://t.co/tOFc02vXRb -

"Αλιεύοντας" την είδηση