Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Στα ΓΑΚ Μαγνησίας φοιτητές του Π.Θ.
Στα ΓΑΚ Μαγνησίας φοιτητές του Π.Θ.

Στα ΓΑΚ Μαγνησίας φοιτητές του Π.Θ.

στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Μαγνησία κάνουν  φοιτητές του Π.Θ. τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και από το 2002 μέχρι και σήμερα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα 120  άτομα.

Φέτος κάνουν πρακτική άσκηση επτά φοιτητές υπό την εποπτεία και επίβλεψη της υπεύθυνης των ΓΑΚ Μαγνησίας Αννίτας Πρασσά και των Αγγελικής Νικολάου και Άλκηστης Σανιδά.

Από τους επτά φοιτητές (τέσσερις φοιτήτριες από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΙΑΚΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ένας από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μία φοιτήτρια και ένας φοιτητής από το Τμήμα Ιστορίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου).

Στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις με τις αρχειονομικές εργασίες των ΓΑΚ, να εντρυφήσουν σε αρχειακές πηγές που συμβάλλουν στη σύνθεση της τοπικής ιστορίας και παράλληλα να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με το ιστορικό παρελθόν του τόπου.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η κ. Πρασσά, «επιδιώκουμε κάθε χρόνο να διοργανώνουμε κάποιες εκπαιδευτικές επισκέψεις, ώστε οι φοιτητές να γνωρίσουν καλύτερα την περιοχή μας. Προσφιλείς προορισμοί μας η ιστορική Βιβλιοθήκη Μηλεών και ο σιδηροδρομικός σταθμός όπου καταλήγει το Τρενάκι του Πηλίου, το Μουσείο της βιομηχανίας αναψυκτικών ΑΕ στην Αγριά, το Μουσείο Ιστορίας και Λαϊκής Τέχνης στη Μακρινίτσα κ.ά.

Φέτος συνοδεύσαμε και ξεναγήσαμε τους φοιτητές μας στην έκθεση «Η οικονομική ανασυγκρότηση της Μαγνησίας, 1945-1967» που συνδιοργανώνουμε (μέχρι 31 Οκτωβρίου) με το ΠΙΟΠ στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιΐας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στο Βόλο και επίσης διοργανώσαμε έναν Ιστορικό Περίπατο στα σωζόμενα βιομηχανικά κτίρια της πόλης, που σήμερα φιλοξενούν νέες χρήσεις. Για μας είναι μια εξαιρετική εμπειρία να συνεργαζόμαστε κάθε καλοκαίρι με τους φοιτητές, αυριανούς επιστήμονες, και να τους μυούμε στο γοητευτικό κόσμο των αρχείων».

Η κ. Πρασσά ανέφερε ότι πρακτική άσκηση στα ΓΑΚ κάνουν και φοιτητές πληροφορικής που συνήθως απασχολούνται στην ψηφιοποίηση αρχειακού υλικού.

Φέτος μάλιστα γίνεται αποδελτιοποίηση του αρχείου του Επιμελητηρίου Βόλου γιατί περιέχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες για το θεσμό και το 2019 κλείνουν 100 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση