Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Σεμινάριο στο Π.Θ. με φόντο τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας
Σεμινάριο στο Π.Θ. με φόντο τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας

Σεμινάριο στο Π.Θ. με φόντο τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας

Σεμινάριο για την του τος σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, συνδιοργανώνει το χειμερινό εξάμηνο 2018-2019, η  και η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κάθε Τετάρτη από τις 3 μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Το θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στην αίθουσα Η2, στον δεύτερο όροφο του κτιρίου Δελμούζου, στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου του Π.Θ.

Στόχος του είναι, μέσα από τα μυθο σενάρια των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, να αναδειχθούν κεντρικά ζητήματα που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με ένα αυξανόμενα μεταλλασσόμενο από τις νέες τεχνολογίες αστικό .

Ο Δρ. Κώστας Φυσεντζίδης (Ε.ΔΙ.Π.) θα αναδείξει αυτά τα ζητήματα μέσα από παρουσιάσεις και κριτική ανάλυση ταινιών Ε.Φ. δίνοντας έμφαση σε θέματα όπως η τεχνολογία ως μοχλός μεταμόρφωσης της κοινωνίας, η κοινωνικο-χωρική διαλεκτική στην πόλη, , βία και συγκρουσιακές , δυστοπικά και ουτοπικά τα, ηθικά, ιδεολογικά και αξιακά συστήματα, ταυτότητα, φύλο και ο “άλλος”, (Μετ)Άνθρωπος, Τεχνητή οημοσύνη, Ρομπότ και Cyborg.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι ελεύθερη και ανοικτή στο κοινό και οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται και τις ημέρες των παρουσιάσεων.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, όσα άτομα συμμετείχαν σε περισσότερες από τις μισές παρουσιάσεις θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες για συμμετοχή και βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου από τον Δρ. Κώστα Φυσεντζίδη
kphysent@uth.gr, Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Π.Θ.
deanhum@uth.gr, Τηλ. 24210-74579

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: http://deanhum.uth.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση