Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Σεμινάριο στο Π.Θ. με φόντο τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας
Σεμινάριο στο Π.Θ. με φόντο τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας

Σεμινάριο στο Π.Θ. με φόντο τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας

Σεμινάριο για την κοινωνία του μέλλοντος σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, συνδιοργανώνει το χειμερινό εξάμηνο 2018-2019, η Πολυτεχνική Σχολή και η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κάθε Τετάρτη από τις 3 μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στην αίθουσα Η2, στον δεύτερο όροφο του κτιρίου Δελμούζου, στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου του Π.Θ.

Στόχος του είναι, μέσα από τα μυθοπλαστικά σενάρια των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, να αναδειχθούν κεντρικά ζητήματα που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με ένα αυξανόμενα μεταλλασσόμενο από τις νέες τεχνολογίες αστικό περιβάλλον.

Ο Δρ. Κώστας Φυσεντζίδης (Ε.ΔΙ.Π.) θα αναδείξει αυτά τα ζητήματα μέσα από παρουσιάσεις και κριτική ανάλυση ταινιών Ε.Φ. δίνοντας έμφαση σε θέματα όπως η τεχνολογία ως μοχλός μεταμόρφωσης της κοινωνίας, η κοινωνικο-χωρική διαλεκτική στην πόλη, εξουσία, βία και συγκρουσιακές σχέσεις, δυστοπικά και ουτοπικά περιβάλλοντα, ηθικά, ιδεολογικά και αξιακά συστήματα, ταυτότητα, φύλο και ο «άλλος», (Μετ)Άνθρωπος, Τεχνητή Νοημοσύνη, Ρομπότ και Cyborg.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι ελεύθερη και ανοικτή στο κοινό και οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται και τις ημέρες των παρουσιάσεων.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, όσα άτομα συμμετείχαν σε περισσότερες από τις μισές παρουσιάσεις θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες για συμμετοχή και βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου από τον Δρ. Κώστα Φυσεντζίδη
kphysent@uth.gr, Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Π.Θ.
deanhum@uth.gr, Τηλ. 24210-74579

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: http://deanhum.uth.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η οριοθέτηση των οικισμών Πηλίου συζητήθηκε μεταξύ Ζέττας Μ. Μακρή και υπουργού επικρατείας - https://t.co/9xzZxDYOw9 -

  • Στ. Λημνιός: Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και πετ κωκ από οποιαδήποτε βιομηχανία μέσα στην πόλη… - https://t.co/0jF7aeJaFQ -

  • Π.Π.Μ.: Ζήτω η μιζέρια του Βόλου - https://t.co/Jk5jvpCTNE -

"Αλιεύοντας" την είδηση