Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Σεμινάριο στο Π.Θ. με φόντο τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας
Σεμινάριο στο Π.Θ. με φόντο τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας

Σεμινάριο στο Π.Θ. με φόντο τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας

Σεμινάριο για την του μέλλοντος σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, συνδιοργανώνει το χειμερινό εξάμηνο -2019, η  και η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Θεσσαλίας, κάθε Τετάρτη από τις 3 μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στην αίθουσα Η2, στον δεύτερο όροφο του κτιρίου Δελμούζου, στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου του Π.Θ.

Στόχος του είναι, μέσα από τα μυθοπλαστικά σενάρια των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, να αναδειχθούν κεντρικά ζητήματα που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με ένα αυξανόμενα μεταλλασσόμενο από τις νέες τεχνολογίες αστικό περιβάλλον.

Ο Δρ. Κώστας Φυσεντζίδης (Ε.ΔΙ.Π.) θα αναδείξει αυτά τα ζητήματα μέσα από παρουσιάσεις και κριτική ανάλυση ταινιών Ε.Φ. δίνοντας έμφαση σε θέματα όπως η ως μοχλός μεταμόρφωσης της ς, η κοινωνικο-χωρική διαλεκτική στην πόλη, , βία και συγκρουσιακές , δυστοπικά και ουτοπικά περιβάλλοντα, ηθικά, ιδεολογικά και αξιακά συστήματα, ταυτότητα, φύλο και ο “άλλος”, (Μετ)Άνθρωπος, Τεχνητή οημοσύνη, Ρομπότ και Cyborg.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι ελεύθερη και ανοικτή στο κοινό και οι θα πραγματοποιούνται και τις ημέρες των παρουσιάσεων.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, όσα άτομα συμμετείχαν σε περισσότερες από τις μισές παρουσιάσεις θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες για συμμετοχή και βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου από τον Δρ. Κώστα Φυσεντζίδη
kphysent@uth.gr, Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Π.Θ.
deanhum@uth.gr, Τηλ. 24210-74579

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: http://deanhum.uth.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση