Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » “Χαρτογραφώντας το Κακό: Η Ιστορία του Columbus Centre για τη Μελέτη της Προκατάληψης και της Γενοκτονίας (1962-1981)”
“Χαρτογραφώντας το Κακό: Η Ιστορία του Columbus Centre για τη Μελέτη της Προκατάληψης και της Γενοκτονίας (1962-1981)”

“Χαρτογραφώντας το Κακό: Η Ιστορία του Columbus Centre για τη Μελέτη της Προκατάληψης και της Γενοκτονίας (1962-1981)”

Διάλεξη της Δνάης Κρυδάκη (μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες), με θέμα “Χαρτογραφώντας το Κακό: Η Ιστορία του Columbus Centre για τη Μελέτη της Προς και της Γενοκτονίας (1962-1981)” θα πραγματοποιηθεί  στις 28/11/2018, 18:30, στην αίθουσα πολυμέσων, τμήματος ΙΑΚΑ, (6ος όροφος).

Η Δανάη Καρυδάκη είναι ιστορικός και εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες στην Αθήνα.

Έχει διδάξει στο Birkbeck, στο και στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η ιστορία και ιστοριογραφία της μαζικής βίας, η ιστορία της ψυχς και της ψυχανάλυσης και η ιστορία του φύλου.

Το της History and Psychoanalysis in the Columbus Centre: the Meaning of Evil θα κυκλοφορήσει από τον Routledge το 2019.

Περίληψη

Το 1966, ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο του Sussex, ένα ερευνητικό κέντρο για τη μελέτη της προς και της γενοκτονίας: το Columbus Centre.

Παίρνοντας σαν πρώτο παράδειγμα το Ολοκαύτωμα, στόχος του κέντρου ήταν η χρήση της ψυχανάλυσης για την κατανόηση διάφορων ιστορικών φαινομένων μαζικής βίας και «απάνθρωπης συμπεριφοράς ανθρώπου προς άνθρωπο», όπως το κυνήγι μαγισσών τον 16ο και 17ο αιώνα, το απαρτχάιντ στη Νότιο και η βρετανική αποικιοκρατία.

Στην παρούσα εισήγηση θα περιγραφεί η ξεχασμένη ως τ ιστορία του κέντρου, των πρωταγωνιστών του και των βιβλίων που εκδόθηκαν από αυτό το εγχείρημα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση