Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » “Χαρτογραφώντας το Κακό: Η Ιστορία του Columbus Centre για τη Μελέτη της Προκατάληψης και της Γενοκτονίας (1962-1981)”
“Χαρτογραφώντας το Κακό: Η Ιστορία του Columbus Centre για τη Μελέτη της Προκατάληψης και της Γενοκτονίας (1962-1981)”

“Χαρτογραφώντας το Κακό: Η Ιστορία του Columbus Centre για τη Μελέτη της Προκατάληψης και της Γενοκτονίας (1962-1981)”

Διάλεξη της Δανάης Καρυδάκη (μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες), με θέμα “Χαρτογραφώντας το Κακό: Η Ιστορία του για τη Μελέτη της Προκατάληψης και της ενοκτονίας (1962-1981)” θα πραγματοποιηθεί  στις 28/11/2018, ώρα 18:30, στην αίθουσα πολυμέσων, τμήματος ΙΑΚΑ, (6ος όροφος).

Η Δανάη Καρυδάκη είναι ιστορικός και εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες στην .

Έχει διδάξει στο Birkbeck, στο και στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η ιστορία και ιστοριογραφία της μαζικής ς, η ιστορία της ψυχιατρικής και της ψυχανάλυσης και η ιστορία του υ.

Το της History and Psychoanalysis in the : the Meaning of Evil θα κυκλοφορήσει από τον Routledge το 2019.

Περίληψη

Το 1966, ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο του Sussex, ένα ερευνητικό κέντρο για τη μελέτη της προκατάληψης και της γενοκτονίας: το Columbus Centre.

Παίρνοντας σαν πρώτο παράδειγμα το Ολοκαύτωμα, στόχος του κέντρου ήταν η χρήση της ψυχανάλυσης για την κατανόηση διάφορων ιστορικών φαινομένων μαζικής βίας και «απάνθρωπης συμπεριφοράς ανθρώπου προς άνθρωπο», όπως το μαγισσών τον 16ο και 17ο αιώνα, το απαρτχάιντ στη Νότιο και η βρετανική αποικιοκρατία.

Στην παρούσα εισήγηση θα περιγραφεί η ξεχασμένη ως τώρα ιστορία του κέντρου, των πρωταγωνιστών του και των βιβλίων που εκδόθηκαν από αυτό το εγχείρημα.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση