Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πρόταση του Π.Θ. για την εγκατάσταση Ινστιτούτου ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ στο Βόλο
Πρόταση του Π.Θ. για την εγκατάσταση Ινστιτούτου ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ στο Βόλο

Πρόταση του Π.Θ. για την εγκατάσταση Ινστιτούτου ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ στο Βόλο

Παρουσιάστηκε στα Κεντρικά Γραφεία του Ινστιτούτου ΚΟΜΦΙΟΣ στο ΠΕΚΙΟ

Πρόταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την Εγκατάσταση Ινστιτούτου ΚΟΜΦΙΟΣ στο Βόλο  παρουσιάστηκε στα Κεντρικά Γραφεία του Ινστιτούτου ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ στο ΠΕΚΙΟ.

Από 1 έως 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε επίσημη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεκίνο και συγκεκριμένα στα κεντρικά γραφεία του Ινστιτούτου Κομφούκιος (Hanban Confucius Institute Headquarters) για την παρουσίαση της πρότασης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την εγκατάσταση Ινστιτούτου Κομφούκιος στην έδρα του Πανεπιστημίου στο Βόλο.

Η  αποστολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αποτελούνταν από τον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας καθηγητή Ιωάννη Θεοδωράκη, τον πρώην πρύτανη και πρόεδρο του Κέντρου Διεθνούς Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Γεώργιο Πετράκο και την υπεύθυνη του Κέντρου Διεθνούς Εκπαίδευσης, Μαρία Αδαμάκου.

Την πρόταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην επίσημη παρουσίαση στήριξαν επίσης οι διακεκριμένοι καθηγητές Michael Dunford, ομότιμος καθηγητής της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών (CAS) και Steve Bakalis, καθηγητής του Central University of Finance and Economics.

Η πρόταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έτυχε θερμής αποδοχής από τον πρόεδρο του Hanban Confucius Institute Headquarters καθηγήτη Wang Yong, ο οποίος σημείωσε τη σημασία του Ελληνικού και Κινεζικού πολιτισμού στη δημιουργία δύο κόσμων σκέψης, συνηθειών, κοινωνικής και πολιτικής συγκρότησης, επηρεάζοντας ανθρώπους, έθνη, λαούς σε μεγάλα γεωγραφικά μήκη και πλάτη.

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος σε με το Central University of Finance and Economics, θα προσφέρει στις εγκαταστάσεις του Π.Θ. μαθήματα Κινεζικής Γλώσσας θα υλοποιεί προγράμματα ανταλλαγών και επισκέψεων φοιτητών και καθηγητών και θα διοργανώνει δράσεις διαπολιτισμικής ς. Το Ινστιτούτο θα συμμετέχει σε ένα δίκτυο με πάνω από 500 Ινστιτούτα Κομφούκιος σε όλο τον κόσμο και θα αναπτύξει ερευνητικές και εκπαιδευτικές συνεργασίες με πολλά από αυτά. Ταυτόχρονα, θα λειτουργεί και ως κέντρο διαμεσολάβησης ανάμεσα σε ελληνικές και κινεζικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν συνεργασία. Το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Π.Θ. θα παρέχει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας σε ένα μεγάλο αριθμό εταίρων που δραστηριοποιούνται ήδη ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους στην και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλία.

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Π.Θ., φιλοδοξεί μέσα από τη συμμετοχή και τη διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων, όπως εκθέσεων, παραστάσεων και σεμιναρίων, την έκδοση εντύπων και τη οπτικοακουστικού υλικού, να συμβάλει στην ανάπτυξη πολιτιστικών  και οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στην και Κίνα, οι οποίες θα έχουν ένα σαφές αποτύπωμα στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση