Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Το ΙΚΥ, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες του Υπουργείου  Παιδείας, Έρευνας και Θρηκευμάτων, προκηρύσσει για το ακαδ. έτος 2016-2017, κατ’ ελάχιστον 3.685 υποτροφίες για όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας.

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες που συγχρηματοδοτούνται από το αποσκοπούν στην ενίσχυση  και υποστήριξη της έγκαιρης  ολοκλήρωσης  των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση  της ισότιμης συμμετοχής  στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν αναδρομικά από 1η  Οκτωβρίου του 2016 και θα έχουν διάρκεια 9 μήνες, ενώ το της μηνιαίας υποτροφίας θα ανέρχεται σε 200,00 για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380,00 για τους σπουδάζοντες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους.

Σημειώνεται, ότι για την προετοιμασία της προκήρυξης απαιτήθηκε η  συνεργασία και συμμετοχή της  Γραμματείας ΕΣΠΑ, του επιτελείου του Υπουργού Παιδείας, της υπηρεσίας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Παιδείας, ενώ για την υλοποίηση  του προγράμματος θα συμπράξουν και οι Γραμματείες όλων των Τμημάτων ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Η έναρξη  της υποβολής αιτήσεων  ξεκίνησε   χθες  Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής  των αιτήσεων είναι η 28η Απριλίου 2017.

Η προκήρυξη   αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ (www.iky.gr), στις 6/4/2017 και η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται αποκλειχτικά, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπ. Παιδείας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κλοπή δικύκλου στους Αγ. Αναργύρους (Καπακλί) #κλοπήδικύκλου - https://t.co/V2PaLQrK6W -

  • Σε κινητοποιήσεις οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας #ΙατρικοίΣύλλογοι - https://t.co/zNS52EdfHm -

  • Στο λιμάνι του Βόλου το «SILVER SPIRIT» #SilverSpirit - https://t.co/5r8ngkpL50 -

"Αλιεύοντας" την είδηση