Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Το , ανταποκρινόμενο στις ανάγκες του Υπουργείου  Παιδείας, Έρευνας και Θρηκευμάτων, προκηρύσσει για το ακαδ. έτος 2016-2017, κατ’ ελάχιστον 3.685 υποτροφίες για όλα τα Τμήματα/Σχολές των της χώρας.

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες που συγχρηματοδοτούνται από το αποσκοπούν στην ενίσχυση  και υποστήριξη της έγκαιρης  ολοκλήρωσης  των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά , καθώς και στη διασφάλιση  της ισότιμης συμμετοχής  στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν από 1η  Οκτωβρίου του 2016 και θα έχουν διάρκεια 9 μήνες, ενώ το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας θα ανέρχεται σε 200,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους.

Σημειώνεται, ότι για την προετοιμασία της προκήρυξης απαιτήθηκε η  συνεργασία και συμμετοχή της  Γραμματείας , του επιτελείου του Υπουργού Παιδείας, της υπηρεσίας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Παιδείας, ενώ για την υλοποίηση  του προγράμματος θα συμπράξουν και οι Γραμματείες όλων των Τμημάτων /ΤΕΙ.

Η έναρξη  της υποβολής αιτήσεων  ξεκίνησε   χθες  Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής  των αιτήσεων είναι η 28η Απριλίου 2017.

Η προκήρυξη   αναρτήθηκε στην του (www.iky.gr), στις 6/4/2017 και η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται αποκλειχτικά, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπ. Παιδείας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση στους «οκτώ» για Τσιτσιπά – Σάκκαρη #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/PeqGjCCrW0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση