Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Πρακτική άσκηση φοιτητών στον Δήμο Βόλου
Πρακτική άσκηση φοιτητών στον Δήμο Βόλου

Πρακτική άσκηση φοιτητών στον Δήμο Βόλου

Ο έχει δημοσιεύσει στη διαδικτυακή πλατφόρμα ΑΤΛΑΣ, 29 θέσεις πρακτικής άσκησης δίμηνης διάρκειας για φοιτητές των όλης της χώρας σε και δομές του Δήμου. Με το πέρας της άσκησης θα χορηγηθεί βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης της Πρακτικής Άσκησης, ενώ τονίζεται ότι ο , που συμμετέχει στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος, δεν έχει καμία μισθολογική, ασφαλιστική ή άλλη υποχρέωση απέναντι στους φοιτητές, καθώς η αμοιβή κι η ασφάλιση των ασκούμενων φοιτητών προέρχονται από πόρους του Προγράμματος .

Το σύστημα ΑΤΛΑΣ είναι μία κεντρική διαδικτυακή υπηρεσία, μια πλατφόρμα, για τον συντονισμό της πρακτικής άσκησης των φοιτητών. Συμμετέχουν όλα τα και οι φορείς οι οποίοι παρέχουν θέσεις Πρακτικής Άσκησης με αποτέλεσμα την δημιουργία μιας ενιαίας βάσης θέσεων πρακτικής άσκησης. Το σύστημα ΑΤΛΑΣ ενημερώνεται τακτικά και με νέες θέσεις που προσφέρει ο Δήμος Βόλου.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου καταγράφει και στην συνέχεια δημοσιεύει στη διαδικτυακή πλατφόρμα ΑΤΛΑΣ, τις θέσεις Πρακτικής Άσκησης συνοδευόμενες τόσο με την περιγραφή τους όσο και με τα απαιτούμενα προσόντα.

Αφενός δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς την λειτουργία των διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου, αποκτώντας γνώσεις και πραγματική εργασιακή εμπειρία, και αφετέρου, παρέχεται σημαντική βοήθεια στην διεκπεραίωση των υποχρεώσεων του Δήμου.

Εξάλλου, όπως τόνισε η αρμόδια Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, “στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών σε όλα τα επίπεδα. Εμείς, ως Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, προσπαθούμε να αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνονται στη σημερινή δύσκολη συγκυρία με στόχο την ανάπτυξη των νέων σε όλα τα επίπεδα.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση