Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πλημμύρισε ποιήματα η Θόλος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πλημμύρισε ποιήματα η  Θόλος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πλημμύρισε ποιήματα η Θόλος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σήμερα στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας ποίησης

Με ποιήματα γέμισε σήμερα η Θόλος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας ποίησης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, η Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Π.Τ.Π.Ε., ο Σύνδεσμος Φιλολόγων . Μαγνησίας, ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α.) και το (ΚΕΒΙΜΑΣΥ).

Όπως ανέφερε η συγγραφέας και καθηγήτρια στο Π.Θ. , «οι μας – η ομάδα της ποίησης – έχουν δουλέψει εξαιρετικά τις τελευταίες μέρες, διπλώνοντας σελίδες ποιητικών συλλογών σε σχήμα βάρκας οι οποίες έπλεαν πάνω στο χώρο». Παιδιά από δημοτικά σχολεία αλλά και απήγγειλαν ποιήματα και στη συνέχεια βγήκαν στην παραλία κι απήγγειλαν ποιήματα.

Η διευθύντρια του 2ου Δ.Σ. Βόλου, είπε ότι το σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και «άρα, δεχόμαστε κάθε πρόσκληση που ανοίγει το σχολείο αυτό σε μια άλλη καθημερινότητα και δίνει το ερέθισμα μέσα από την ποίηση, το θέατρο. Μετέχουμε εδώ, με ένα ποίημα που έγραψαν τα παιδιά, τα οποία έχουν εμπνευστεί μέσα από την λυρική ποίηση που διδάχθηκαν φέτος. Αφορά το σχολείο, σε σχέση με το τι ζητούν μέσα από αυτό».

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς ο οποίος τόνισε ότι η ποίηση είναι η ίδια η ζωή, όπως και τα παιδιά. «Άρα, εξ αντικειμένου, το παιδί με την ποίηση τζεται διότι είναι ένα ποίημα. Παρόλα αυτά, σήμερα, που βρισκόμαστε στο Πανεπιστήμιο όπου τιμάται κι εδώ η ποίηση με αυτόν τον τρόπο, είναι πολύ συγκινητικό που αυτά τα νέα παιδιά ξέρουν ποίηση, διαβάζουν ποίηση, οι δάσκαλοί τους, τους λένε για την ποίηση και υμνούν τους ποιητές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για τις επόμενες γενιές» επισήμανε.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση περπάτησαν μέχρι την πλατεία όπου μοίρασαν στίχους στους περαστικούς και απήγγειλαν ποιήματα για τους πρόσφυγες, μιας και σήμερα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού.

Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Μαρτίου στις 19:00 στο αμφιθέατρο Σαράτση του κτιρίου Δελμυ, θα ακολουθήσει η εκδήλωση «συναντήσεις/γνωριμία με τους ποιητές».

Τιμώμενοι καλεσμένοι ποιητές φέτος είναι ο Αντώνης Σκιαθάς και η Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου.

Φοιτήτριες από την «ομάδα ποίησης » θα παρουσιάσουν τα πορτρέτα των δύο καλεσμένων ποιητών και θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση των τελευταίων ποιητικών τους συλλογών από τα μέλη ΔΕΠ Παπαρούση Μαρίτα, αν. καθηγήτρια και Τσιλιμένη Τασούλα, καθηγήτρια Π.Θ., στην οποία και ανήκει η όλη ιδέα της «Κολόνας της Ποίησης» και των δράσεων που πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο από το 2008, με τη συνεργασία μελών ΔΕΠ του Π.Θ. Ευγ. Σηφάκη, επικ. καθηγήτρια Π.Θ. κ.ά.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων . Μαγνησίας Βίκυ Μαντζώρου θα εκφωνήσει ομιλία με τίτλο «… κι η ποίησις είναι το καταφύγιο που φθονούμε».

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ελένη Κονταξή, μέλος ΕΔΙΠ και διδάσκουσα στο Π.Τ.Π.Ε.

Η εκδήλωση θα κλείσει με το λόγο των ποιητών. Πριν τις 19:00 μια έκπληξη που θα ετοιμάσουν οι φοιτήτριες των δύο Παιδαγωγικών Τμημάτων, θα περιμένει όσους/όσες βρεθούν στη Θόλο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση