Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Παράσταση κουκλοθέατρου και αφήγηση παραμυθιών με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «12 Παραμύθια των ΡΟΜΑ»
Παράσταση κουκλοθέατρου και αφήγηση παραμυθιών με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «12 Παραμύθια των ΡΟΜΑ»

Παράσταση κουκλοθέατρου και αφήγηση παραμυθιών με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «12 Παραμύθια των ΡΟΜΑ»

Παράσταση κουκλοθέατρου και αφήγηση παραμυθιών με αφορμή την έκδοση του υ «12 Παραμύθια των » θα  γίνει το ΣαΒΒΑΤΟ, 23/02/2019,  στις 17.30 , στο Αμφιθέατρο ‘Κορδάτος' του Θεσσαλίας.

Τι συμβαίνει όταν ένας κόκορας καθώς σκαλίζει το χώμα της αυλής ανακαλύπτει μια λίρα; Την απάντηση θα δώσουν τα της ομάδας δημιουργικής απασχόλησης του Κέντρου Ρομά Αλιβερίου που παρουσιάζουν την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο κόκορας και η λίρα», βασισμένη στην ενός παραμυθιού των Ρομά.

Η παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκδήλωσης με αφορμή την έκδοση του υ «12 παραμύθια των Ρομά»,  της πρώτης συλλογής παραμυθιών με αφηγητές κατοίκους του οικισμού Ρομά της περιοχής Αλιβερίου έας Ιωνίας Βόλου.

Το βιβλίο που εκδόθηκε πρόσφατα από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας και αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Κέντρου Ρομά Αλιβερίου Βόλου, του Θεσσαλίας και του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου, διατίθεται δωρεάν σε σχολεία και βιβλιοθήκες. Σκοπός του είναι η γνωριμία με τον πολιτισμό και την καθημερινότητα των Ρομά, όπως αυτά ξετυλίγονται μέσα από τις ιστορίες των παραμυθιών.

Καθώς η που θα γίνει η εκδήλωση είναι δύο μέρες μετά την  Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας (21η Φεβρουαρίου), οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αφηγήσεις παραμυθιών τόσο στα ελληνικά όσο και στα ρομανί, τη γλώσσα των Ρομά, ως μια μικρή πράξη αναγνώρισης της ισοτιμίας των διαφορετικών γλωσσών και πολιτισμών που συνθέτουν το πολύχρωμο πολυπολιτισμικό μωσαϊκό κάθε χς. Οι αφηγήσεις θα συνοδεύονται από ζωντανή μουσική.

Η εκδήλωση οργανώνεται από το Κέντρο Ρομά Αλιβερίου Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση