Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Τμήματος ΓΦΠΑΠ ο Ν. Δαναλάτος
Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Τμήματος ΓΦΠΑΠ ο Ν. Δαναλάτος

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Τμήματος ΓΦΠΑΠ ο Ν. Δαναλάτος

Πριτήθηκε από πρόεδρος του Τμήματος ΓΦΠΑΠ ο καθηγητής Ν. Δαναλάτος. Ο ίδιος έθεσε την παραίτησή υπόψη της πρυτανικής αρχής.

Στο κείμενο παραίτησής του ο κ. Δαναλάτος αναφέρει: “Επί τέσσερα συναπτά έτη διετέλεσα Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου μας. Καθ' όλη τη θητεία μου προσπάθησα για την πρόοδο του Τμήματος ΓΦΠΑΠ, για δημοκρατικότητα, διαφάνεια, , ισονομία και δίκαιη κατανομή των πόρων, την επιβράβευση της αριστείας και την ενίσχυση των χαμηλότερων βαθμίδων. Οι συνάδελφοί μου στο Τμήμα μου αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές μου με τίμησαν και για τις δύο θητείες Προέδρου με ομόφωνη ψήφο.

Κε Πρύτανη, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το Τμήμα ΓΦΠΑΠ από την αρχή εκδήλωσε έντονο σκεπτικισμό αναφορικά με το σχέδιο συνένωσης του με τα Θ, ειδικότερα όσον αφορά στη πενταετούς προγράμματος σπουδών γεωπονικού χαρακτήρα (φυτικής παραγωγής) του νέου ΠΘ με δικαιώματα αποφοίτων ίδια με αυτά των αποφοίτων του Τμήματός μας, και τούτο με άναρχο και με συνοπτικές διαδικασίες τρόπο, χωρίς μελέτες βιωσιμότητας και σκοπιμότητας, και εν γένει ακαδημαϊκά κριτήρια.

Η κριτική κατά του σχεδίου συνένωσης απετέλεσε και το κύριο διακύβευμα της καθόδου μου στις πρυτανικές εκλογές, όπου όμως δεν κατόρθωσα να πείσω για τις απόψεις μου την πλειοψηφία των εκλεκτόρων. Μετά τις Πρυτανικές εκλογές, ως αντιπρόσωπος του Τμήματός μου επικέντρωσα την προσπάθειά μου να πείσω εσάς και τη Σύγκλητο ώστε να υιοθετηθεί η κόκκινη γραμμή του Τμήματος ΓΦΠΑΠ για τον αποκλεισμό ενός κακέκτυπου αντιγράφου του Τμήματός μας στο νέο ΠΘ.

Αίτημα δίκαιο, διότι το Τμήμα μου είναι το μοναδικό του ΠΘ που πλήττεται τόσο πολύ από το εν λόγω κυβερνητικό σχέδιο. Εκτιμώ ότι αν το σχέδιο για το νέο ΠΘ προέβλεπε παραδείγματος χάρη τη νέου Τμήματος Χωροταξίας-Πολεοδομίας, ή Πολιτικών Μηχανικών 5ετους κύκλου σπουδών στη Λάρισα, κλπ., οι συνάδελφοι του Τμήματός σας ή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, κλπ., θα είχαν τις ίδιες αντιρρήσεις με αυτές του Τμήματός μας.

Όμως παρά τις έντονες προσπάθειές μου δεν κατάφερα να πείσω ούτε εσάς ούτε τα μέλη της Συγκλήτου ώστε να υιοθετηθεί η κόκκινη γραμμή του Τμήματος ΓΦΠΑΠ. Ούτε και αυτόν τον Κοσμήτορα της Γεωπονικής Σχολής δεν μπόρεσα να μεταπείσω ως προς τη θέση του Τμήματός μας, έτσι ώστε τελικά οδηγηθήκαμε στο αποτέλεσμα 18-1 κατά την περασμένη έκτακτη σύγκλητο (5/7/2018) που καταδεικνύει την αποτυχία μου ως εκπροσώπου του Τμήματός μου. Ακόμα και μετά την πρόσφατη (12/7/2018) επιστολή-παράκληση του Τμήματός μας προς τους συναδέλφους-μέλη της Συγκλήτου, το αίτημά μας υποβαθμίστηκε ως μία από τις πολλές παρατηρήσεις επί του κυβερνητικού σχεδίου που θα σταλούν στο υπουργείο.

Βάσει των ανωτέρω και έχοντας φτάσει πλέον στα όρια της αξιοπρέπειάς μου, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Τμήματος ΓΦΠΑΠ και παρακαλώ να την κάνετε δεκτή δεδομένου ότι δεν διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του Τμήματος ΓΦΠΑΠ που έχει ήδη εκλέξει νέο Πρόεδρο για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά τον συνάδελφο Καθ. Ν. Τσιρόπουλο.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω πρωταρχικά τα μέλη του Τμήματος ΓΦΠΑΠ για την κοινή μας πορεία την τελευταία τετραετία. Ως το αρχαιότερο πλέον μέλος ΔΕΠ θα συνεχίσω να προσπαθώ για την πρόοδο και την προκοπή του Τμήματός μας, της Γεωπονικής επιστήμης και των γεωπονικών σπουδών.

Επίσης να ευχαριστήσω εσάς κε Πρύτανη αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Συγκλήτου για τη μας τα τελευταία χρόνια, και να διαβεβαιώσω ότι όσες φορές βρεθήκαμε αντιμέτωποι σε κάποια θέματα, οι διαφωνίες μας είχαν καθαρά ακαδημαϊκή βάση και σε καμιά περίπτωση προσωπικές ή άλλες αιτίες.

Τέλος να ευχηθώ από ς στο νέο Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις σιδεροκέφαλοι και καλή στο έργο τους, γιατί το καλό του Πανεπιστημίου είναι και καλό όλων μας”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση