Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Π.Θ.: Ξεκινά το 5ο διεθνές συνέδριο οικονομικής φυσικών πόρων και περιβάλλοντος
Π.Θ.: Ξεκινά το 5ο διεθνές συνέδριο οικονομικής φυσικών πόρων και περιβάλλοντος

Π.Θ.: Ξεκινά το 5ο διεθνές συνέδριο οικονομικής φυσικών πόρων και περιβάλλοντος

Ξεκινά την προσεχή Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στις 7 το πόγευμ στο Αμφιθέατρο Σαράτση στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτος του Π.Θ. το 5ο Συνέδριο ς Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

Το 5ο Διεθνές Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Νοεμβρίου στις αίθουσες διδασκαλίας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (νέο κτήριο 28ης Οκτωβρίου 78).

Το Συνέδριο αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τα βασικά θέματα που απασχολούν σήμερα την των Φυσικών Πόρων και του Περιβάλλοντος με έμφαση στα διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα και στις πολιτικές διαχείρισης και επίλυσής τους τόσο σε επίπεδο Ελλάδος όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στόχος του είναι η ανάδειξη της διεπιστημονικότητας που διέπει την έρευνα περιβαλλοντικών θεμάτων με την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών των ερευνητών από διαφορετικά επιστημονικά πεδία και την εύρεση κοινών συνιστωσών ερευνητικών προσεγγίσεων.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν επιστήμονες του χώρου από τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας μας αλλά και από το εξωτερικό και θα παρουσιαστούν εργασίες που θα δώσουν το έναυσμα για εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα και τη σαφή διατύπωση προτάσεων και πολιτικών αντιμετώπισής τους.

Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι πέντε διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα συμμετέχουν ως ομιλητές και θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.

Οι καθηγητές θα είναι οι :Anil Markandya – Agro-ecology, sustainable agro-food systems, Charles Perrings &  Ann Kinzig – Εcosystem services, conservation-development interactions, Shunsuke Managi – Inclusive Wealth for Nations, Professor Clevo Wilson – Valuation

Το Εργαστήριο Επιχειρησιακών Ερευνών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου ς διοργάνωσε με τα δύο πρώτα Πανελλήνια Συνέδρια Οικονομικής των Φυσικών Πόρων και του Περιβάλλοντος: Κλιματική Αλλαγή στις 26-27 Μαρτίου 2014 και 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2014.

Τα συνέδρια διοργανώθηκαν στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος ΣΥΝΕΡΑΣΙΑ 2011 και του έργου με τίτλο «Σενάρια εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και πολιτικές καταπολέμησής τους μέχρι το έτος 2030, στους τομείς της Ενέργειας, των Μεταφορών και της Βιομηχανίας στην Ελλάδα»

Η των δύο πρώτων συνεδρίων και η συμμετοχή επιστημόνων από όλη την Ελλάδα ανέδειξε την ανάγκη καθιέρωσης ενός ετήσιου συνέδριου στην Οικονομική των Φυσικών Πόρων και του Περιβάλλοντος,

Έτσι, διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία το 3ο και 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικονομικής Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στις 30-31 Οκτωβρίου 2015 και 4-5 Νοεμβρίου 2016 αντίστοιχα, τα οποία ήταν διευρυμένα αποσκοπώντας στην παρουσίαση των βασικών θεμάτων που απασχολούν σήμερα την Οικονομική των Φυσικών Πόρων και του Περιβάλλοντος.

Η εναρκτήρια ομιλία θα δοθεί από τους καθηγητές Charles Perrings και Ann Kinzig και θα έχει τίτλο: «Ecology and economics in the science of anthropogenic biosphere change», «Οικολογία και στην επιστήμη της ανθρωπογενούς αλλαγής της βιόσφαιρας».

Πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου και τις ώρες διεξαγωγής του μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://envecon.econ.uth.gr/.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση