Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Π.Θ.:Ξεκινά την Πέμπτη το 1ο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας Θεσσαλίας
Π.Θ.:Ξεκινά την Πέμπτη το 1ο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας Θεσσαλίας

Π.Θ.:Ξεκινά την Πέμπτη το 1ο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας Θεσσαλίας

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, στο Μύλο του Παππά, στη Λάρισα, θα ανοίξουν οι πόρτες του πρώτου Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας της Θεσσαλίας! Για τρεις ημέρες και με το μήνυμα «30 χρόνια δημιουργίας» το Φεστιβάλ τιμά τα 30 χρόνια λειτουργίας του Θεσσαλίας και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια εμπειρία γεμάτη συναρπαστικές ομιλίες, εντυπωσιακά πειράματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, διαδραστικά δρώμενα αλλά και στιγμές διασκέδασης.

ΠΡΩΙΝΗ-ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΖΩΝΗ
Για μαθητές, οικογένειες με παιδιά και ευρύ κοινό

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ
Πέμπτη 9.00 – 14.00 / Παρασκευή 9.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00 / Σάββατο 12.00 – 19.00
Στη διαδραστική έκθεση μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν από κοντά με επιστήμονες σε 25 περίπτερα με διαδραστικά δρώμενα.  Θα μπορέσουν επίσης να δουν από κοντά την αγωνιστική φόρμουλα των Θεσσαλών Κενταύρων του Θεσσαλίας, να κατανοήσουν πως λειτουργεί o βραβευμένος ρομποτικός σεισμογράφος της εκπαιδευτικής ομάδας TALOS, να κατεβάσουν στο κινητό τους «έξυπνες» εφαρμογές για κινητά, να απολαύσουν ζωντανά πειραματικές επιδείξεις από έμπειρους επιστήμονες και πολλές, πολλές ακόμα συναρπαστικές δράσεις!

Συμμετέχουν: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών , Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική) Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), Θεσσαλίας και άλλες επιστημονικές ενώσεις σύλλογοι και εκπαιδευτικοί οργανισμοί

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Πέμπτη 9.00 – 14.00 / Παρασκευή 9.00 – 14.00 / Σάββατο 12.00 – 16.00
Στην πρωινή-μεσημεριανή ζώνη του Φεστιβάλ οι μικροί μας επισκέπτες έχουν την τιμητική τους, με 20 ειδικά διαμορφωμένα εκπαιδευτικά παιδαγωγικά προγράμματα που θα τους δώσουν την ευκαιρία να ανακυκλώσουν… παίζοντας, να λύσουν γρίφους και μυστήρια, να παρατηρήσουν…τον ήλιο, να… φτιάξουν τα δικά τους κοσμήματα, να βοηθήσουν μία γερμανίδα νευροεπιστήμονα να δραπετεύσει από το εργαστήριο της… και πολλές πολλές ακόμα συναρπαστικές εμπειρίες!

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ – ΒΡΑΔΙΝΗ ΖΩΝΗ
Workshop / Kαφέ της Eπιστήμης / Oμιλίες / Kαλλιτεχνικά δρώμενα
Παρασκευή 16.00 – 22.00 / Σάββατο 16.00 – 22.00
Για ενήλικες

WORKSHOP
Στα workshop για εκπαιδευτικούς θα παρουσιαστούν νέες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση ενώ αργότερα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναλαμβάνει να προσφέρει διαδραστικά για ενήλικες που θέλουν να ευχαριστηθούν την επιστήμη … σαν παιδιά.

Workshop για εκπαιδευτικούς
Η επιχειρηματικότητα πάει σχολείο / Παρασκευή 12 Οκτωβρίου / 16.00
Εκτοξεύοντας την επιστημονική εκπαίδευση / Παρασκευή 12 Οκτωβρίου / 20.00
Υπάρχουν μεγάλοι ζωγράφοι; / Σάββατο 13 Οκτωβρίου / 16.00
Και.. γιατί είναι τα φυτά ζωντανά; / Σάββατο 13 Οκτωβρίου / 17.00

Workshop για ενήλικες
Ανάπτυξη Επιχειρηματικής Ιδέας με χρήση LEGO® / Παρασκευή 12 Οκτωβρίου / 17.00
Γίνε πράκτορας του CSI / Σάββατο 13 Οκτωβρίου / 18.00
Παράλληλα οι ομιλίες και τα καφέ της επιστήμης θα φέρουν κοντά μας εξειδικευμένους επιστήμονες και εκλεκτούς καλεσμένους για να μιλήσουν με τον πιο συναρπαστικό τρόπο για θέματα…επιστήμης που μας αφορούν όλους!
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου, 20.00
Όταν ένας αστεροειδής συναντά έναν αστέρα // Ρένος Χαραμπίδης – Κλεομένης Τσιγάνης
Σάββατο, 13 Οκτωβρίου, 20.00
Μυστικά της υγείας μας κρυμμένα στην ελληνική κουζίνα // Ηλίας Μαμαλάκης – Δημήτρης Κουρέτας

Stand up Science από τους Science Reactors
Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Μπορούμε να συμβάλλουμε στην «εξωστρέφεια» της επιστήμης ώστε να γίνει απλή και «απολαυστική»; Οι Science Reactors, η επιστημονική ομάδα Stand-up Science, στα πρότυπα του Stand-up comedy, θα δώσει το παρόν στο Thessaly Science Festival 2018 για να μας πείσει να κοιτάξουμε την επιστήμη…αλλιώς, και να μας αποδείξει ότι η επιστήμη είναι διασκεδαστική και ότι… και οι επιστήμονες έχουν χιούμορ! Ελάτε να τους δείτε να ανεβαίνουν στη σκηνή του Thessaly Science Festival 2018 με τις δικές τους επιστημονικές ιστορίες και ετοιμαστείτε για…άφθονο γέλιο. Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου, 21.00

Το Thessaly Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Tελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
www.thessaly-science-festival.gr
info@thessaly-science-festival.gr

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη 11 Οκτωβρίου: Τελετή έναρξης στις 18.30
Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου: 09.00 έως 23.00
Σάββατο 13 Οκτωβρίου: 12.00 έως 23.00

Μύλος του Παππά: Γεωργιάδου 53, 41447, Λάρισα (+30) 2410 614449

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τέλος Ιουνίου τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου» - https://t.co/SjL0VtPdrs -

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

"Αλιεύοντας" την είδηση