Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ολοκληρώθηκε η σύνοδος Πρυτάνεων στην Αγριά
Ολοκληρώθηκε η σύνοδος Πρυτάνεων στην Αγριά

Ολοκληρώθηκε η σύνοδος Πρυτάνεων στην Αγριά

Tη δυνατότητα υλοποίησης μεταπτυχιακών προγραμμάτων ερευνητικού χαρακτήρα, χωρίς την καταβολή διδάκτρων,θα εξετάσει το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου, που μίλησε στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που ξεκίνησε την Πέμπτη κι ολοκληρώθηκε σήμερα στις 2 μ.μ. στο ξενοδοχέιο “Valis” στην .

Η κα. Αναγνωστοπούλου ζήτησε τις απόψεις των πρυτάνεων για το θέμα των μεταπτυχιακών, καταθέτοντας τις σκέψεις της, που είναι να υπάρχουν μόνο στα προγράμματα εξειδίκευσης.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γ. Πετράκος, δήλωσε πως στο σημείο αυτό δημιουργούνται κάποια ερωτήματα, όπως π.χ. τι ακριβώς σημαίνει «εξειδίκευση» και τι «ερευνητικό μεταπτυχιακό» και πρόσθεσε πως για τα θέματα αυτά, άνοιξε μια συζήτηση ανταλλαγής απόψεων, ενώ θα υπάρξει δεύτερος γύρος διαλόγου.

Εξάλλου, η υπουργός ανακοίνωσε ότι προωθεί για τον Σεπτέμβρη, και μια δεύτερη 500 θέσεων καθηγητών για τα , καθώς και μια έκτακτη 30 εκατομμυρίων συνολικά, για και , που θα καταβληθούν προσπάθειες – όπως είπε – να καταβληθούν πριν τον Οκτώβριο.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι μια σειρά από ρυθμίσεις και ερμηνευτικές εγκύκλιοι που χρειάζονται, θα εκδοθούν σε συνεννόηση με τις Διοικήσεις των Πανεπιστημίων.

Ο γενικός Έρευνας και Τεχνολογίας, Θωμάς Μαλούτας ενημέρωσε τους πρυτάνεις για τις προκηρύξεις ερευνητικών προγραμμάτων που αναμένονται μέσα στο Ιούνιο και τον Ιούλιο, μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Πρόκειται για προγράμματα ύψους 200 εκατομμύρια περίπου, που αναμένονται μέχρι το τέλος του χρόνου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση