Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ολοκληρώθηκε η σύνοδος Πρυτάνεων στην Αγριά
Ολοκληρώθηκε η σύνοδος Πρυτάνεων στην Αγριά

Ολοκληρώθηκε η σύνοδος Πρυτάνεων στην Αγριά

Tη δυντότητα υλος μεταπτυχιακών προγραμμάτων ερευνητικού χαρακτήρα, χωρίς την καταβολή διδάκτρων,θα εξετάσει το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου, που μίλησε στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που ξεκίνησε την Πέμπτη κι ολοκληρώθηκε σήμερα στις 2 μ.μ. στο ξενοδοχέιο “” στην Αγριά.

Η κα. Αναγνωστοπούλου ζήτησε τις απόψεις των πρυτάνεων για το θέμα των μεταπτυχιακών, καταθέτοντας τις σκέψεις της, που είναι να υπάρχουν μόνο στα προγράμματα εξειδίκευσης.

Ο πρύτανης του ς, Γ. Πετράκος, δήλωσε πως στο σημείο αυτό δημιουργούνται κάποια ερωτήματα, όπως π.χ. τι ακριβώς σημαίνει «εξειδίκευση» και τι «ερευνητικό μεταπτυχιακό» και πρόσθεσε πως για τα θέματα αυτά, άνοιξε μια συζήτηση ανταλλαγής απόψεων, ενώ θα υπάρξει δεύτερος γύρος διαλόγου.

Εξάλλου, η υπουργός ανακοίνωσε ότι προωθεί για τον Σεπτέμβρη, και μια δεύτερη δόση 500 θέσεων καθηγητών για τα Πανεπιστήμια, καθώς και μια έκτακτη 30 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, για και , που θα καταβληθούν προσπάθειες – όπως είπε – να καταβληθούν πριν τον Οκτώβριο.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι μια σειρά από ρυθμίσεις και ερμηνευτικές εγκύκλιοι που χρειάζονται, θα εκδοθούν σε συνεννόηση με τις Διοικήσεις των Πανεπιστημίων.

Ο γενικός Έρευνας και Τεχνολογίας, Θωμάς Μαλούτας ενημέρωσε τους πρυτάνεις για τις προκηρύξεις ερευνητικών προγραμμάτων που αναμένονται μέσα στο Ιούνιο και τον Ιούλιο, μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Πρόκειται για προγράμματα ύψους 200 εκατομμύρια ευρώ περίπου, που αναμένονται μέχρι το τέλος του χρόνου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση