Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Οι Εβραίοι στον αθλητισμό κατά την περίοδο του Εθνικοσοσιαλισμού στη Γερμανία
Οι Εβραίοι στον αθλητισμό κατά την περίοδο του Εθνικοσοσιαλισμού στη Γερμανία

Οι Εβραίοι στον αθλητισμό κατά την περίοδο του Εθνικοσοσιαλισμού στη Γερμανία

του Νίκου Ζάικου με θέμα: «Οι στον Αθλητισμό Κατά την Περίοδο του Εθνικοσοσιαλισμού στη Γερμανία. Η Ιστορία Τριών Αθλητριών» θα δοθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 18:30, στην αίθουσα πολυμέσων του τμήματος ΙΑΚΑ, 6ος όροφος).

Η έχει ως θέμα την παρουσία των Εβραίων της Γερμανίας στον τομέα του αθλητισμού κατά τα χρόνια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και την περίοδο του Εθνικοσοσιαλισμού (1933-1945).

Η ανάλυση εστιάζεται ειδικότερα στις προσωπικές διαδρομές τριών αθλητριών από το Βερολίνο: Martel Jacob, Ruth Caro και Ingeborg Mello.

O Νίκος Ζάικος είναι αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Μακεδονίας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ιστορία και θεωρία του διεθνούς δικαίου, τις γενοκτονίες, τις πολιτικές και την ιστορία του αθλητισμού.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Αμποβό (Αφύσσου) προς παραλία Ραζή στον Προφήτη Ηλία… - https://t.co/EtOegWm861 -

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

"Αλιεύοντας" την είδηση