Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Οδικός χάρτης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα έργα του  Πανεπιστημίου
Οδικός χάρτης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα έργα του  Πανεπιστημίου

Οδικός χάρτης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα έργα του  Πανεπιστημίου

Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θέλουμε να προχωρήσει μπροστά»

Οδικό χάρτη για την εξέλιξη και ανάπτυξη του   Θεσσαλίας  σε επίπεδο κτιριακών υποδομών αλλά και σε επίπεδο έργων και δράσεων έρευνας και καινοτομίας κατήρτισαν ο  περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και ο πρύτανης του , στη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχαν στη Λάρισα.

Βασικές  προτεραιότητες  αποτελούν:

-η λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης εανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

-η δημιουργία σύγχρονων κτιριακών  υποδομών και η ανέγερση νέων  Φοιτητικών Εστιών με ποιοτικές υποδομές φιλοξενίας των φοιτητών. Και ακόμη:

-η διασύνδεση του Ιδρύματος με την τοπική ,  στο πλαίσιο των στόχων της   ς 2030 για την  αλλά και

-η ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας και των σημαντικών συνεργασιών  με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, που οδήγησε στην ίδρυση του Ινστιτούτου Κομφούκιος, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Οικονομικών του υ.

Στόχος μας είναι τα έργα του Πανεπιστημίου να προχωρήσουν γρήγορα και να αποδοθούν το συντομότερο δυνατόν  στην φοιτητική κοινότητα και την κοινωνία. Έργα όπως το κτίριο των Η/Υ στο Βόλο, που καθυστερεί λόγω αδυναμιών της τεχνικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου. Συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της ανοικτής πρόσκλησης ύψους 7 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020 να υπάρξει Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Περιφέρειας, η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση των έργων του Πανεπιστημίου. Ενώ επίκειται συνεργασία Περιφέρειας και Πανεπιστημίου για την υποστήριξη του Ιδρύματος στο σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Οι τεχνικές υπηρεσίες  της Περιφέρειας Θεσσαλίας  έχουν τη διοικητική ικανότητα και τη διαχειριστική, ποιοτική επάρκεια  που απαιτείται, για να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου και να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Ο δεσμός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  με την Περιφέρεια και τις τοπικές κοινωνίες είναι ισχυρός και στόχος μας είναι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Έχουμε άριστη συνεργασία με τον πρύτανη  Ζήση Μαμούρη και τις πανεπιστημιακές αρχές και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε  με τους σε θέματα που αφορούν την περιφερειακή ανάπτυξη, τη δημόσια υγεία, την έρευνα και καινοτομία. Έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας,  σοβαρή και ειλικρινή συνεργασία επί της ουσίας.  ι' αυτό  το Πανεπιστήμιο τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου. Χρειάζεται ενίσχυση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σταθερός προσανατολισμός και σχεδιασμός τουλάχιστον 5ετίας για να προχωρήσουμε  μπροστά. Θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο που να λειτουργεί, ένα Πανεπιστήμιο που να βγάζει εργαζόμενους και όχι ανέργους, που να συγχρονίζεται με την εποχή του, να μην έχει πρόβλημα χρηματοδότησης, να αναπτύσσεται κανονικά. Στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο, το  εμπιστευόμαστε, το αγαπάμε και θέλουμε να προχωρήσει μπροστά» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Πινακάς και η προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Μελίνα Σαραφίδου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση