Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητά χρηματοδότηση για την επίλυση του ζητήματος με το οικόπεδο στο Πεδίο Άρεως
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητά χρηματοδότηση για την επίλυση του ζητήματος με το οικόπεδο στο Πεδίο Άρεως

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητά χρηματοδότηση για την επίλυση του ζητήματος με το οικόπεδο στο Πεδίο Άρεως

Να διατεθούν άμεσα στο Πανεπιστήμιο ς τα απαραίτητα κονδύλια που θα επιτρέψουν τη συνολική εξόφληση των ιδιοκτητών του οικοπέδου στο Πεδίο Άρεως του Δήμου Βόλου, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης και να μπορέσει το Πανεπιστήμιο να αξιοποιήσει τον δεσμευμένο χώρο για την ουσιαστική ανάπτυξη της πανεπιστημιακής κοινότητας της περιοχής, ζήτησε με ερώτησή του από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σήμερα, ισχύει η 1196Δ/2004 τροπο του Ρυμοτομικού Σχεδίου της πόλης του Βόλου, σύμφωνα με την οποία το οικόπεδο στη θέση ΟΤ 1202 (Αθηνών – Σέκερη – ) του Δήμου Βόλου ορίζεται ότι δεσμεύεται μέσω κήρυξης απαλλοτρίωσης από το Πανεπιστήμιο ς για πανεπιστημιακές χρήσεις.

Η χρήση του οικοπέδου για σκοπούς και δράσεις «εκπαίδευσης», περιγράφεται και στην απόφ. 3018/167095 από 4 Νοεμβρίου 2016 για το ενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής ωστόσο, οι απαραίτητες διαδικασίες απαλλοτρίωσης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας δέσμευσης του οικοπέδου δεν έχουν συντελεστεί στο σύνολό τους από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εξαιτίας της έλλειψης των χρηματικών πόρων για την νόμιμη των ιδιοκτητών του οικοπέδου. Αποτέλεσμα είναι η ύπαρξη δικαστικής απόφασης που δικαιώνει έναν εκ των ιδιοκτητών του οικοπέδου για αποχαρακτηρισμό του χώρου και επαναφορά της κυριότητας στους ιδιοκτήτες, για την οποία ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει τροπο του ενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης.

«Στο σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας περιλαμβάνεται η αξιοποίηση του οικοπέδου με δημιουργία συνεδριακών χώρων και αμφιθέατρου 800 θέσεων, βιβλιοθήκης για το , χώρων για τη Σύγκλητο και για επίσημες συναντήσεις», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σημειώνοντας ότι η πρόθεση του Πανεπιστημίου για προσπάθεια εξεύρεσης των απαραίτητων κονδυλίων για τη νόμιμη εξόφληση των ιδιοκτητών του οικοπέδου εκφράστηκε το καλοκαίρι του 2020 στο , ο οποίος και έλαβε τότε την απόφαση για επαναδέσμευση του χώρου, ώστε να συνεχίσει να είναι κοινόχρηστος και να αξιοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το σύνολο των ιδιοκτητών του οικοπέδου εξαιτίας της δυσχέρειας που αντιμετωπίζει στην εξεύρεση των απαραίτητων κονδυλίων. «Αποτέλεσμα είναι ο χώρος να κινδυνεύει με αποχαρακτηρισμό και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να χάσει ένα χώρο ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του, που προβλέπει μεταξύ άλλων τη στέγαση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με ένα προϋπολογισμό που κυμαίνεται κοντά στα 5.500.000 ευρώ», τόνισε ο κ. Μεϊκόπουλος ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν άμεσα, ώστε να εξευρεθούν και να διατεθούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τα απαραίτητα κονδύλια που θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης, την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των ιδιοκτητών και την ουσιαστική αξιοποίηση του χώρου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση