Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητά χρηματοδότηση για την επίλυση του ζητήματος με το οικόπεδο στο Πεδίο Άρεως
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητά χρηματοδότηση για την επίλυση του ζητήματος με το οικόπεδο στο Πεδίο Άρεως

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητά χρηματοδότηση για την επίλυση του ζητήματος με το οικόπεδο στο Πεδίο Άρεως

Να διατεθούν άμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τα απαραίτητα κονδύλια που θα επιτρέψουν τη συνολική εξόφληση των ιδιοκτητών του οικοπέδου στο Πεδίο Άρεως του Δήμου Βόλου, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης και να μπορέσει το Πανεπιστήμιο να αξιοποιήσει τον δεσμευμένο χώρο για την ουσιαστική της πανεπιστημιακής κοινότητας της περιοχής, ζήτησε με ερώτησή του από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων ο Μαγνησίας του -ΠΣ .

Σήμερα, ισχύει η 1196Δ/2004 τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου της πόλης του Βόλου, σύμφωνα με την οποία το στη θέση ΟΤ 1202 (Αθηνών – Σέκερη – Αλαμάνας) του Δήμου Βόλου ορίζεται ότι δεσμεύεται μέσω κήρυξης απαλλοτρίωσης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για πανεπιστημιακές χρήσεις.

Η χρήση του οικοπέδου για σκοπούς και δράσεις «εκπαίδευσης», περιγράφεται και στην απόφ. 3018/167095 από 4 Νοεμβρίου 2016 για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης.

Όπως επεσήμανε ο ωστόσο, οι απαραίτητες διαδικασίες απαλλοτρίωσης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας δέσμευσης του οικοπέδου δεν έχουν συντελεστεί στο σύνολό τους από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εξαιτίας της έλλειψης των χρηματικών πόρων για την νόμιμη αποζημίωση των ιδιοκτητών του οικοπέδου. ποτέλεσμα είναι η ύπαρξη δικαστικής απόφασης που δικαιώνει έναν εκ των ιδιοκτητών του οικοπέδου για αποχαρακτηρισμό του χώρου και επαναφορά της κυριότητας στους ιδιοκτήτες, για την οποία ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης.

«Στο σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας περιλαμβάνεται η αξιοποίηση του οικοπέδου με δημιουργία συνεδριακών χώρων και αμφιθέατρου 800 θέσεων, βιβλιοθήκης για το , χώρων για τη Σύγκλητο και για επίσημες συναντήσεις», ανέφερε ο , σημειώνοντας ότι η πρόθεση του Πανεπιστημίου για προσπάθεια εξεύρεσης των απαραίτητων κονδυλίων για τη νόμιμη εξόφληση των ιδιοκτητών του οικοπέδου εκφράστηκε το καλοκαίρι του 2020 στο Δήμο Βόλου, ο οποίος και έλαβε τότε την απόφαση για επαναδέσμευση του χώρου, ώστε να συνεχίσει να είναι κοινόχρηστος και να αξιοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το σύνολο των ιδιοκτητών του οικοπέδου εξαιτίας της δυσχέρειας που αντιμετωπίζει στην εξεύρεση των απαραίτητων κονδυλίων. «Αποτέλεσμα είναι ο χώρος να κινδυνεύει με αποχαρακτηρισμό και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να χάσει ένα χώρο ζωτικής σημασίας για την του, που προβλέπει μεταξύ άλλων τη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με ένα προϋπολογισμό που κυμαίνεται κοντά στα 5.500.000 », τόνισε ο κ. Μεϊκόπουλος ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν άμεσα, ώστε να εξευρεθούν και να διατεθούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τα απαραίτητα κονδύλια που θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης, την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των ιδιοκτητών και την ουσιαστική αξιοποίηση του χώρου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση