Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Το νέο μονοθέσιο «Θηρέας R» της Centaurus Racing Team
Το νέο μονοθέσιο «Θηρέας R» της Centaurus Racing Team

Το νέο μονοθέσιο «Θηρέας R» της Centaurus Racing Team

Τα σχέδια του “Θηρέα R” , του νέου της αγωνιστικού μονοθέσιου, τύπου Formula, παρουσίασε στο κοινό το περασμένο Σάββατο, για πρώτη φορά, η προπτυχιακή ομάδα του Θεσσαλίας Centaurus Racing Team .

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, το μέλος της ομάδας Centaurus Racing Team και του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Γιώργος Λογοθέτης, με το συγκεκριμένο βελτιωμένο και εξελιγμένο μονοθέσιο, η ομάδα θα διαγωνιστεί σε πίστα της Τσεχίας τo ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως είπε ο Γιώργος Λογοθέτης, ανά δύο χρόνια η ομάδα εξελίσσει και βελτιώνει το προηγούμενο μονοθέσιο και μάλιστα το ενδιαφέρον των φοιτητών για το συγκεκριμένο εγχείρημα, όλο και αυξάνεται.

«Η Centaurus Racing Team ξεκίνησε το 2009 με έξι προπτυχιακούς φοιτητές και τώρα έχουμε φτάσει τους 25, από όλα τα τμήματα του Θεσσαλίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Λογοθέτη το χωρίζεται ουσιαστικά σε πέντε τομείς, το σασί, τον κινητήρα, την ανάρτηση, τα φρένα και τα ηλεκτρικά και η ομάδα των φοιτητών προσπαθεί να βελτιώσει κάθε έναν από αυτούς τους τομείς, ώστε το μονοθέσιο να ανταποκρίνεται καλύτερα στον οδηγό, όπως να είναι πιο ελαφρύ, να έχει καλύτερα φρένα, να διαθέτει πλήρες αεροδυναμικό πακέτο, κ.ά.

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Λογοθέτης, κάθε δύο χρόνια το μονοθέσιο στήνεται από την αρχή αλλά λόγω χαμηλού budget τα κομμάτια του προηγούμενου χρησιμοποιούνται για το στήσιμο του νέου. «Κάνουμε προσπάθειες να μας αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, γι’ αυτό και απευθυνόμαστε κάθε φορά σε 100 τοπικές επιχειρήσεις ώστε να μας χρηματοδοτήσουν με 100 ευρώ», είπε και τόνισε ότι η Centaurus Racing Team του Θεσσαλίας έχει να ανταγωνιστεί με πολύ δυνατές ομάδες παγκοσμίως και είναι πολύ σημαντικό να έχει χορηγούς και οικονομική υποστήριξη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση