Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Το νέο μονοθέσιο «Θηρέας R» της Centaurus Racing Team
Το νέο μονοθέσιο «Θηρέας R» της Centaurus Racing Team

Το νέο μονοθέσιο «Θηρέας R» της Centaurus Racing Team

Τα σχέδια του “Θηρέα R” , του νέου της αγωνιστικού μονοθέσιου, τύπου Formula, παρουσίασε στο κοινό το περασμένο Σάββατο, για πρώτη φορά, η προπτυχιακή ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .

Όπως ανέφερε μιλώντας στην , το μέλος της ομάδας και του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Γιώργος Λογοθέτης, με το συγκεκριμένο βελτιωμένο και εξελιγμένο μονοθέσιο, η ομάδα θα διαγωνιστεί σε πίστα της Τσεχίας τo ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως είπε ο Γιώργος Λογοθέτης, ανά δύο χρόνια η ομάδα εξελίσσει και βελτιώνει το προηγούμενο μονοθέσιο και μάλιστα το ενδιαφέρον των φοιτητών για το συγκεκριμένο εγχείρημα, όλο και αυξάνεται.

«Η Centaurus Racing Team ξεκίνησε το 2009 με έξι προπτυχιακούς και τώρα έχουμε φτάσει τους 25, από όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Λογοθέτη το αυτοκίνητο χωρίζεται ουσιαστικά σε πέντε τομείς, το σασί, τον κινητήρα, την ανάρτηση, τα φρένα και τα ηλεκτρικά και η ομάδα των φοιτητών προσπαθεί να βελτιώσει κάθε έναν από αυτούς τους τομείς, ώστε το μονοθέσιο να ανταποκρίνεται καλύτερα στον οδηγό, όπως να είναι πιο ελαφρύ, να έχει καλύτερα φρένα, να διαθέτει πλήρες αεροδυναμικό πακέτο, κ.ά.

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Λογοθέτης, κάθε δύο χρόνια το μονοθέσιο στήνεται από την αρχή αλλά λόγω χαμηλού budget τα κομμάτια του προηγούμενου χρησιμοποιούνται για το στήσιμο του νέου. «Κάνουμε προσπάθειες να μας αγκαλιάσει η τοπική , γι’ αυτό και απευθυνόμαστε κάθε φορά σε 100 τοπικές επιχειρήσεις ώστε να μας χρηματοδοτήσουν με 100 », είπε και τόνισε ότι η Centaurus Racing Team του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει να ανταγωνιστεί με πολύ δυνατές ομάδες παγκοσμίως και είναι πολύ σημαντικό να έχει χορηγούς και οικονομική υποστήριξη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vmmP4633is -

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

"Αλιεύοντας" την είδηση