Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Το νέο μονοθέσιο «Θηρέας R» της Centaurus Racing Team

Το νέο μονοθέσιο «Θηρέας R» της Centaurus Racing Team

Τα σχέδια του «Θηρέα R» , του νέου της αγωνιστικού μονοθέσιου, τύπου Formula, παρουσίασε στο κοινό το περασμένο Σάββατο, για πρώτη φορά, η προπτυχιακή ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Centaurus Racing Team .

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, το μέλος της ομάδας Centaurus Racing Team και φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Γιώργος Λογοθέτης, με το συγκεκριμένο βελτιωμένο και εξελιγμένο μονοθέσιο, η ομάδα θα διαγωνιστεί σε πίστα της Τσεχίας τo ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως είπε ο Γιώργος Λογοθέτης, ανά δύο χρόνια η ομάδα εξελίσσει και βελτιώνει το προηγούμενο μονοθέσιο και μάλιστα το ενδιαφέρον των φοιτητών για το συγκεκριμένο εγχείρημα, όλο και αυξάνεται.

«Η Centaurus Racing Team ξεκίνησε το 2009 με έξι προπτυχιακούς φοιτητές και τώρα έχουμε φτάσει τους 25, από όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Λογοθέτη το αυτοκίνητο χωρίζεται ουσιαστικά σε πέντε τομείς, το σασί, τον κινητήρα, την ανάρτηση, τα φρένα και τα ηλεκτρικά και η ομάδα των φοιτητών προσπαθεί να βελτιώσει κάθε έναν από αυτούς τους τομείς, ώστε το μονοθέσιο να ανταποκρίνεται καλύτερα στον οδηγό, όπως να είναι πιο ελαφρύ, να έχει καλύτερα φρένα, να διαθέτει πλήρες αεροδυναμικό πακέτο, κ.ά.

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Λογοθέτης, κάθε δύο χρόνια το μονοθέσιο στήνεται από την αρχή αλλά λόγω χαμηλού budget τα κομμάτια του προηγούμενου χρησιμοποιούνται για το στήσιμο του νέου. «Κάνουμε προσπάθειες να μας αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, γι’ αυτό και απευθυνόμαστε κάθε φορά σε 100 τοπικές επιχειρήσεις ώστε να μας χρηματοδοτήσουν με 100 ευρώ», είπε και τόνισε ότι η Centaurus Racing Team του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει να ανταγωνιστεί με πολύ δυνατές ομάδες παγκοσμίως και είναι πολύ σημαντικό να έχει χορηγούς και οικονομική υποστήριξη.

PagasitikosNews logo
  • Email: pagasitikosnews@gmail.com
  • Διεύθυνση: Κουντουριώτου 28, Βόλος
  • Τηλέφωνο: 24214 06181, 6977445696, 6976653343
  • Fax: 24214 06181

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 78χρονης στη Σκιάθο - https://t.co/UWcRfOW3Z1 -

  • Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι μηχανικοί του Δημοσίου - https://t.co/nOqLmC0Z4C -

  • Σε απεργία οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων - https://t.co/OPY7nkdoBO -

"Αλιεύοντας" την είδηση